Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie importantă a Bisericii Ortodoxe: Când vor avea loc marile Sinoade

biserica ortodoxa

Primații Bisericilor Ortodoxe, reuniți la Centrul Ortodox de la Chambesy - Geneva (Elveția), au decis ca Sfântul și Marele Sinod să aibă loc în perioada 16 - 27 iunie, la Academia din Creta, informează Agenția Basilica a Patriarhiei Române.

Potrivit sursei citate, "locul de desfășurare a Sinodului Panortodox a fost schimbat din cauza contextului geopolitic actual, dar și pentru că s-a dorit organizarea acestui eveniment important într-o țară eminamente ortodoxă". În Duminica Rusaliilor (19 iunie), conducătorii Bisericilor Ortodoxe vor oficia împreună Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Mina din Iraklion, capitala insulei Creta, ca o mărturie a unității Ortodoxiei.

Pe ordinea de zi a Sfântului și Marelui Sinod se vor afla teme precum: diaspora ortodoxă; modul de acordare și proclamare a autonomiei unei Biserici locale; importanța postului și respectarea lui astăzi; relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine, deci cu celelalte Biserici și confesiuni creștine și misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporană, mai informează sursa citată, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.