Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie importantă în cazul lui Dani Alves: Instanța îi permite să depună mărturie la final și respinge o încălcare a drepturilor sale

dani alves

Tribunalul care îl judecă pe fostul jucător fotbalist brazilian Dani Alves, acuzat de agresiune sexuală,
i-a aprobat acestuia cererea de a depune mărturie la finalul procesului său, dar a respins în acelaşi timp acuzaţiile de încălcare a drepturilor sale făcută de avocatul acestuia, "acuzatul fiind asistat de apărare din primul moment", informează EFE.

Secţia 21 a Tribunalului din Barcelona a soluţionat astfel cererile formulate de părţi la începutul procesului, procedură de care avocata lui Alves, Ines Guardiola, a profitat pentru a cere anularea cauzei, susţinând că a fost instrumentată în absenţa ei, iar clientul său a fost supus unui proces paralel, potrivit Agerpres.


Atât Parchetul, cât şi instanţa s-au opus acestei acuzaţii, subliniind că prejudiciul din expunerea mediatică a cazului a fost suferit de victimă, după ce mama lui Alves a publicat pe contul ei de Instagram nu doar identitatea tinerei, ci şi videoclipuri cu aceasta.

Instanţa a exclus posibilitatea încălcării drepturilor acuzatului în timpul rechizitoriului, deoarece Alves a fost asistat de la început de apărătorii săi, iar plângerea pentru agresiune sexuală şi-a urmat cursul.

Instanţa a fost, însă, de acord ca Dani Alves să depună mărturie la finalul procesului, după martori, probe şi expertize, pentru ca acuzatul să poată răspunde la interogatoriu în deplină "cunoştinţă de cauză".

Fotbalistul brazilian Dani Alves, fostul star al echipelor FC Barcelona şi Paris Saint-Germain, este judecat începând de luni la Barcelona într-un proces în care este acuzat de comiterea unui viol într-o discotecă, în decembrie 2022, proces care se va desfăşura fără prezenţa publicului, cu excepţia mărturiei victimei, dar care nu va fi difuzată.

Parchetul cere nouă ani de închisoare împotriva lui Alves, precum şi plata unei despăgubiri de 150.000 de euro către victima sa, dar şi zece ani de libertate condiţionată după executarea pedepsei.

Fundaşul în vârstă de 40 de ani este acuzat de o tânără că a violat-o în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022 în toaleta unei discoteci la modă din Barcelona. Conform actului acuzării, fostul jucător se afla în locaţia respectivă cu un prieten. După ce i-a oferit şampanie victimei şi unei prietene a acesteia, el le-a invitat într-un separeu care avea şi toalete proprii.

Jucătorul ar fi avut o "atitudine violentă" faţă de tânăra femeie, pe care ar fi constrâns-o la relaţii sexuale, conform rechizitoriului.

Fostul jucător al echipelor FC Barcelona şi Paris Saint-Germain se află în detenţie provizorie din ianuarie 2023 într-o închisoare din apropiere de Barcelona.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.