Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie IMPORTANTĂ la CSM: Ce se va întâmpla cu cei 45 de procurori și judecători

csm

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmează să ia în discuţie miercuri cererile de pensionare din magistratură depuse de 45 de procurori şi judecători.

Potrivit ordinii de zi a Plenului publicată site-ului CSM, este vorba de 19 procurori şi 26 de judecători care doresc să iasă la pensie.

Printre aceştia se află Emanuel Albu - judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gheorghe Stoica - procuror la DIICOT, Minodora Vladu - procuror la DNA, Gheorghe Covei - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, dar şi Lidia Barac - fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei, în prezent judecător la Curtea de Apel Timişoara.

Citește și: Mihai Tudose, atac DEVASTATOR la adresa băncilor: 'Noi suntem proşti? Până aici! Taxă de şmecher, taxă că intri în bancă, taxă că ieşi din bancă'

Oficiali din CSM au declarat pentru AGERPRES că magistraţii nu au invocat motive în cererile de pensionare. Solicitările urmează să fie trimise preşedintelui Klaus Iohannis, care, potrivit legii, semnează decretele de pensionare a magistraţilor.

O situaţie similară a fost în ianuarie 2009, când un număr mare de magistraţi au solicitat CSM pensionarea în contextul posibilităţii de eliminare a pensiilor speciale pentru judecători şi procurori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.