Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIE în CSM, după ce un magistrat cunoscut a criticat-o pe Kovesi

csm

Au fost dezbateri aprinse în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, pe tema unui status de pe Facebook al judecătoarei Adriana Stoicescu, preşedintele Tribunalului Timiş. Deşi s-a cerut sesizarea Inspecţiei judiciare pentur afirmaţiile judecătoarei despre DNA, propunerea a căzut până la urmă la vot.

Potrivit Mediafax, vicepreşedintele CSM, Cristian Ban, a cerut colegilor săi sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul afirmaţiilor preşedintelui Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, care a scris pe pagina sa de Facebook că a fost „hăituită şi vânată de pigmei ce se cred magistraţi”. Ban a considerat că declaraţiile afectează reputaţia magistraţilor.

Vezi şi: Procurorul Doru Țuluș, atac NĂUCITOR la adresa Codruței Kovesi: 'DNA a ajuns o CARICATURĂ' - VIDEO

"Şi pe mine m-au deranjat afirmaţiile unor procurori, nu am cerut cercetarea diciplinară. Nu ştiu dacă e cazul să sesizăm", a spus un alt membru.

"Am trecut de la justiţie televizată la manifest. Justiţia se face în sala de judecată, cariera de CSM. Să se gândească de două ori colegii noştri când ies public că poate nu fac bine sistemului. Sunt niste termeni destul de duri, relevanţa lor urmează să fie stabilită după caz. O justiţie în centrul discursului public nu e intododeauna benefică", a transmis Bogdan Mateescu.

Pe de altă parte, procurorul general al României a declarat că ar vrea să-i vadă pe colegi mai vocali şi cu privire la apărarea statului de drept, "să nu fie curajoşi când trebuie să scoată ochii altora şi să intervină în cauze penale".

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, marţi, să nu sesizeze Inspecţia Judiciară în acest caz, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţi ai CSM.

Vezi AICI declaraţiile judecătoarei Adriana Stoicescu!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.