Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie în PREMIERĂ: primarul Niculaie Dragnea și prefectul Emilian Dragnea, OBLIGAȚI de instanță să își facă datoria

justitie procurori

O decizie în premieră în justiția din România stabilește un precedent care poate ajuta pe viitor milioane de români, care trăiesc în condiții impropii. O femeie din comunca Băiculești, județul Argeș, Simona Niculescu, a dat în judecată prefectul și primarul pentru că în zona în care locuiește ea și alte câteva zeci de persoane, nu au au acces la nicio sursă de apă potabilă.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea a pus pe JAR partidul: a creionat profilul candidatului PSD la europarlamentare

Tribunalul Argeș l-a obligat pe primarul comunei Băiculești, Niculaie Dragnea, să vină în următoarele 7 zile cu un proiect de hotărâre, pe care să îl supună de urgență votului Consiliului Local. Prin acest proiect, primarul este obligat să extindă rețeaua de furnizare a apei potabile spre strada Valea Brazilor, informează Realitatea TV.

În cazul în care edilul nu se va supune deciziei Tribunalului, atunci va fi penalizat cu 100 de lei pe zi, în favoarea Simonei Niculescu.

De asemenea, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, este obligat să convoace în maxim 48 de ore Comitetul pentru situații de urgență al județului Argeș și să analizeze riscul de secetă al zonei în care locuiește Simona Niculescu. La fel ca și primarul, dacă nu respectă decizia instanței, prefectul este sancționat cu 100 de lei pe zi în favoarea Simonei Niculescu.

Simona Niculescu a mai dat în judecată primarul comunei Băiculești și Consiliul Local pentru a-i obliga să asfalteze drumul spre strada Valea Brazilor. În 2013 instanța a obligat autoritatea publică la reabilitarea drumului printr-o sentință definitivă.

În urma acestui proces, în octombrie 2014 le-a fost aplicată celor doi o penalitate de 100 de lei/zi în favoarea Simonei Niculescu până la respectarea deciziei instanței. De asemenea, în noiembrie 2015 le-au fost impuse despăgubiri civile de 80 de euro/zi până la reabilitarea definitivă a drumului.

Suntem în anul de grație 2019, iar Simona Niculescu nu a văzut nici drumul făcut, nici banii din partea autorității locale. Aceștia nu vor să se supună unei decizii judecătorești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.