Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIE în Senat: parcagiii care solicită bani ILEGAL vor fi pedepsiți cu ÎNCHISOARE

Un proiect de lege trecut în Senat îi pedepdește cu închisoare pe cei care solicită ilegal bani pentru a te lăsa să parchezi. Aceștia vor fi sancționați cu închisoare de până la doi ani, dar numai în situația în care sunt recidiviști pe această infracțiune.

Cei care solicită taxă de parcare, chiar dacă nu deține autorizație în acest sens vor fi pedepsiți cu închisoare de la 6 luni la un an. Dacă taxa se percepe asupra unui loc de parcare aflat pe domniul public sau privat al statului, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 9 luni la doi ani.

Se lasă și o porțiță prin care parcagii pot scăpa. La prima infracțiune de acest gen, aceștia pot opta pentru efectuarea a 50 de zile de muncă în folosul comunității, iar dacă fac această opțiune, procurorii sunt obligați să stopeze ancheta penală. La repetarea acestei infracțiuni, parcagiii ilegali vor fi pedepsiți cu închisoarea.

Cu 80 de voturi pentru, 7 împotrivă și o abținere, legea a trecut în Senat. Votul decisiv pe această lege se va da la Camera Deputaților, cameră decizională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.