Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie interesantă luată de senatorii din SUA: vor participă la summitul NATO. Semnalul pe care vor să îl transmită

Europa FM
Senat SUA

O delegaţie formată din senatori democraţi şi republicani din SUA se va deplasa la summitul NATO programat în iunie, în Spania, pentru a reafirma susţinerea pentru naţiunile aliate, în contextul invaziei militare ruse în Ucraina.

Delegaţia va fi condusă de senatoarea democrată Jeanne Shaheen şi de colegul ei republican Thom Tillis. "Scopul deplasării este a evidenţia susţinerea Statelor Unite pentru NATO", arată un comunicat al Senatului SUA, citat de publicaţia The Hill, informează Mediafax.

"Statele Unite menţin susţinerea pentru poporul ucrainean şi pentru eforturile mondiale de a-l trage la răspundere pe preşedintele Vladimir Putin pentru invazia neprovocată şi violentă din Ucraina", precizează delegaţia Senatului SUA.

"Într-o perioadă în care naţiunile democratice sunt ameninţate de regimuri autoritariste, Grupul Observator NATO din Senatul SUA transmite un puternic mesaj al ambelor partide de susţinere a alianţei transatlantice solide şi durabile", a afirmat, la rândul său, senatorul Chuck Schumer, liderul grupului majoritar democrat din Senatul de la Washington.

Senatorii americani se vor deplasa la Madrid în perioada 28-30 iunie, cu ocazia summitului NATO.

Anunţul vizitei intervine în contextul în care Finlanda tocmai a transmis intenţia de a cere admiterea în NATO, iar Suedia probabil va lua o decizie similară, în contextul temerilor de Rusia. Lideri din Senatul SUA au anunţat, joi seară, că susţin aspiraţiile Finlandei şi Suediei de a deveni membre ale Alianţei Nord-Atlantice, subliniind că sunt pregătiţi pentru o procedură rapidă de aprobare a solicitărilor celor două ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.