Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie istorică în SUA: Prima femeie de culoare care ajunge procuror general

Senatul american a confirmat-o joi pe Loretta Lynch în fruntea Departamentului Justiţiei din SUA, aceasta devenind prima femeie de culoare care ocupă acest post, transmit AFP şi Reuters.

Senatorii au aprobat cu 56 de voturi pentru şi 43 contra numirea lui Lynch. Zece republicani au votat în favoarea nominalizării, printre care liderul majorităţii din Senatul american, Mitch McConnell.

Loretta Lynch urmează să-şi preia luni noul post, înlocuindu-l pe Eric Holder. Ea a aşteptat confirmarea începând din luna noiembrie, atunci când preşedintele Barack Obama, el însuşi absolvent de studii juridice la Universitatea Harvard, a nominalizat-o în funcţia de secretar al justiţiei.

Lynch este considerată mai puţin controversată decât Eric Holder, care de multe ori a intrat în dispute cu republicanii. Ea a declarat că îşi propune să amelioreze relaţiile dintre Departamentul Justiţiei şi Congres.

Liderul de la Casa Albă a salutat confirmarea Lorettei Lynch de către Senat şi a precizat că reforma sistemului de justiţie penală, combaterea atacurilor cibernetice şi securitatea naţională sunt priorităţi ale noului secretar al justiţiei.

Loretta Lynch are 55 de ani şi din 2010 a fost procuror federal în districtul newyorkez Brooklyn, un post pe care l-a ocupat deja între 1999 şi 2001 sub preşedinţia lui Bill Clinton. Ea are experienţă în drepturi civile şi în dosare privind fraudele corporatiste.

Absolventă de drept a prestigioasei Universităţi Harvard, Lynch şi-a început cariera într-o firmă de avocatură din New York. Între 2002 şi 2007, ea a fost consilier special al procurorului Tribunalului Penal Internaţional pentru Rwanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.