Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ISTORICĂ luată de UEFA, după scandalul rasist provocat de Sebastian Colțescu: Românul a fost EXCLUS pe loc

Sebastian Colțescu

UEFA a anunţat că meciul PSG - Istanbul BB se va relua fără Sebastian Colţescu, acuzat de rasim de către delegaţia turcă, informează RMC Sport.

"În urma unui presupus incident care l-a implicat pe al patrulea oficial, meciul a fost suspendat temporar. După consultarea ambelor echipe, s-a convenit ca meciul să înceapă din nou cu un alt oficial. UEFA va investiga pe deplin problema şi va comunica în continuare", a precizat UEFA.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE

Este posibil ca Sebastian Colţescu să fie înlocuit de arbitrul VAR Maurizio Mariani din Italia.

Ministrul turc al Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a reacţionat pe Twitter, după ce arbitrul de rezervă al meciului PSG - Istanbul BB, Sebastian Colţescu, a fost acuzat de rasism.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD și acesta este obiectivul nostru’

"Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta nostră, Başakşehir", a scris el.

Turcii solicită înlocuirea arbitrului de rezervă, pentru a accepta ca meciul întrupt de mai bine de o oră să se poată relua.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Premierul îl va alege președintele României din propunerile făcute de PNL. Am o poziție extrem de importantă în PNL’

Clubul Istanbul Başakşehir a postat pe contul de Twitter sloganul UEFA "No to Rasism, Respect", după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu l-ar fi făcut "negru" pe un oficial al grupării turne la meciul cu PSG, din ultima etapă a Grupei H a Ligii Campionilor.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Citește și: Date de ultimă oră! PMP rămâne sub pragul electoral

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu ar fi folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul. ”De ce ai zis negru? De ce?! Te-am auzit spunând asta! De ce nu spui 'acest tip alb', când vorbești despre el, spui doar acest tip? Ascultă-mă! De ce atunci când menționezi 'un tip negru', trebuie să spui 'acest tip negru'?!”, a reacționat, extrem de revoltat, Demba Ba.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu ar fi folosit cuvântul "negru" despre acea persoană, potrivit lefigaro.fr.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD și acesta este obiectivul nostru’

Haţegan l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Brigada română care a fost delegată la acest meci este formată din centralul Ovidiu Haţegan, asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe şi rezerva Sebastian Colţescu.

 

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE .

.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.