Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie la Guvern: Persoanele nevoiașe cu vârsta de peste 75 de ani vor primi tichete electronice pentru mâncare

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Guvernul a aprobat joi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind sprijinirea persoanelor de peste 75 de ani care obţin un venit până în limita pensiei minime garantate, aflată în plată, pentru ca aceştia să beneficieze de mese calde pe bază de tichete electronice. Valoarea lunară a unui tichet este de 180 lei/persoană, iar de acest ajutor vor beneficia aproximativ 290.000 de bătrâni, alături de celelalte categorii vulnerabile.

“O treia măsura este cea care a fost aprobată pentru persoanele vârstnice. Este vorba despre tichetele de masă electronice pentru un număr de aproximativ 260.000 de pensionari. Pentru persoanele vârstnice condiţiile care trebuie să le îndeplinească sunt cele legate de vârstă. Persoanele vârstnice de peste 75 de ani urmează să beneficieze de această schemă de sprijin cu condiţia ca să aibă o pensie socială de 704 lei, aşa cum astăzi avem cuprins în reglementările legale în vigoare. Este, de asemenea, o măsură pe care Guvernul României a aprobat-o şi care sprijină în mod direct în partea de reţea Horeca care are în vedere un buget în valoare de 100 de milioane de euro”, a spus ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, după ședința de Guvern.

Ministerul Fondurilor Europene a transmis, printr-un comunicat de presă, că programul seadresează şi persoanelor/familiilor fără adăpost, celor evacuate, care nu au domiciliu stabil şi în mod special familiilor monoparentale. Lista persoanelor fără adăpost va fi actualizată lunar de către autorităţile administraţiei publice locale.

Mesele calde vor fi acordate prin intermediul unor tichete electronice prin Schema Naţională de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice şi pentru Persoanele fără adăpost (S.N.S.P.V.P.A). Bugetul alocat va fi de 640 milioane lei, finanţat prin POAD.

Citește și: SONDAJ CURS - Viitorul Parlament va fi controlat la limită de o mare alianţă de dreapta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.