Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie luată de Banca Națională, în plin război legat de rezerva de aur a României

Agerpres
BNR

În plin război cu PSD pe tema rezervei de aur, Banca Națională a luat decizia de a liberaliza accesul publicului la rezerva de aur a României. În acest sens, BNR deschide sediul istoric și expune lingouri de aur și monede de aur. Ziua Porților Deschise la BNR va fi pe 17 aprilie, în intervalul orar 11-19.

Citește și: Liviu Dragnea, izbucnire NERVOASĂ, la finalul mitingului de la Craiova: a răbufnit din cauza lui Ion Iliescu

Senatorii au adoptat luni proiectul de lege, inițiat de președintele PSD Liviu Dragnea și senatorul Șerban Nicolae, prin care Banca Națională a României este obligată să aducă în țară aproape toată rezerva de aur ținută în Londra, la Banca Angliei, informează Profit.ro.

Social-democrații susțin că nu este justificat ca BNR să plătească comisioane pentru custodia aurului în străinătate, în condițiile în care a fost atins statutul de economie de piață funcțională. Consiliul Legislativ avertizează că o astfel de modificare a statului BNR are nevoie de avizul Băncii Centrale Europene.

Proiectul de lege, care va fi transmis acum spre dezbatere și deputaților, modifică Legea 312/2004 privind statutul BNR, iar la capitolul rezerve introduce un nou alineat care limitează sever posibilitatea ca banca centrală să mai țină aurul în afara țării. „Din rezerva constituită, Banca Națională a României poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obținerii de venituri. Depozitele de aur constituite de Banca Națională a României în străinătate nu pot depăși 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă", se arată în proiectul adoptat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.