Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie luată la Palatul Victoria: Sportivii vor fi testaţi de coronavirus înaintea reluării antrenamentelor şi competiţiilor

Salud 180
coronavirus test sange

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, joi, într-o videoconferinţă de presă, că toţi sportivii vor fi testaţi de coronavirus înainte de a reveni la antrenamente sau competiţii, el precizând că aceasta este o condiţie a reluării activităţii sportive pe care a discutat-o deja cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Vezi si: Traian Băsescu AVERTISMENT sumbru: Comiteți o mare greșeală! Valul doi al pandemiei va fi foarte puternic .

El a subliniat că organizatorii de competiţii şi cluburile vor trebui să găsească resurse financiare pentru a susţine testarea sportivilor.

"Dorim testarea sportivilor la momentul intrării în aceste baze sportive. Deci orice fel de pregătire sau competiţie nu va demara fără o testare, o testare care se va repeta. Aşadar toate stagiile de pregătire ale sportivilor vor debuta cu această testare de coronavirus, iar ea va fi reluată periodic. Va fi o condiţie, aşa cum am discutat cu Ministerul Sănătăţii, iar asta se întâmplă oriunde în lume. Dar subliniez, va trebui să găsim resursele financiare, iar organizatorii de competiţii şi cluburile vor trebui să găsească resursele financiare pentru a susţine aceste testări. Pentru că în momentul acesta capacitatea noastră de testare e una limitată, vedem că sunt situaţii în care nu putem testa zilnic toţi medicii din spitale care luptă cu acest virus. Deci e o chestiune pe care trebuie să o avem în vedere", a spus Stroe.

"Slavă Domnului că în acest moment nu avem niciun caz de infectare în sportul românesc. Chiar dacă măsurile au fost drastice şi unii ne-au criticat, ele au funcţionat. Un sportiv infectat, mai ales în zona sporturilor de echipă, pune în pericol şi blochează întreaga competiţie. De asta măsurile sunt drastice. Nu vrem să ajungem în această situaţie şi de aceea înainte de competiţii, medalii, trofee, performanţă şi altele trebuie să punem siguranţa sportivilor. Nu putem desfăşura competiţii cu echipe carantinate", a adăugat el.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, joi, într-o videoconferinţă de presă, că reluarea competiţiilor sportive pe teritoriul României s-ar putea realiza în luna iunie din punctul său de vedere, însă a precizat că este prematur de stabilit o dată deoarece nu se cunoaşte evoluţia pandemiei.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.