Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie neașteptată: Doi medici acuzați în dosarul stimulatoarelor cardiace de la morți au fost eliberați pe control judiciar

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Doi medici rezidenți, angajați ai Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași, au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzați de luare de mită, în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre, scrie Mediafax. Pacienții au făcut mărturii șocante.

Procurorii explică decizia

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a PÎCCJ au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de doi medici rezidenți, angajați ai Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, respectiv luare de mită în formă continuată (10 acte materiale).

În perioada noiembrie 2022 – februarie 2023, cu ocazia acordării de consultații de specialitate în cabinetele din cadrul Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași, aceștia au primit diferite sume de bani, cu titlu de mită pentru activitățile prestate.

Pe timpul aplicării măsurii controlului judiciar, aceștia nu mai pot exercita profesia de medic în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” Iași, precum și în nicio altă unitate medicală din rețeaua de stat.

La începutul lunii martie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a transmis că încă doi medici - un cardiolog și un șef de clinică, precum și fostul manager al Spitalului din Iași, sunt cercetați în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre, în care medicul Dan Tesloianu a fost arestat preventiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.