Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ȘOC după cel mai mare atac informatic din istoria Facebook - Milioane de utilizatori afectați nu pot solicita despăgubiri în instanță

judecator facebook justitie

Un judecător federal american a decis că până la 29 de milioane de utilizatori ai Facebook ale căror informaţii personale au fost furate în septembrie 2018 nu pot da în judecată compania într-un proces colectiv pentru a solicita despăgubiri, dar pot cere îmbunătăţirea securităţii platformei de socializare, după o serie de deficienţe, transmite Reuters, conform news.ro.

Judecătorul William Alsup din San Francisco a spus că nici costurile de monitorizare a datelor financiare şi nici valoarea redusă a informaţiilor personale furate nu reprezintă ”o pagubă cognoscibilă”, care să justifice un proces colectiv pentru despăgubiri.

Alsup a mai spus că este nevoie de stabilirea individualizată a cheltuielilor provocate de timpul pierdut de utilizatori pentru preveni pierderile.

Poliția o caută pe fosta șefă DIICOT - Alina Bica, dată în urmărire internațională după condamnarea cu executare

Utilizatorii au obţinut dreptul de a da în judecată Facebook în mod colectiv pentru a cere monitorizarea automată a securităţii, îmbunătăţirea pregătirii personalului şi educarea oamenilor în legătură cu atacurile hackerilor.

Alsup a respins argumentul Facebook că măsurile nu sunt necesare pentru că a eliminat vulnerabilitatea software care a permis furtul de date.

Avocaţii utilizatorilor Facebook nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii şi nici reprezentanţii companiei.

Pe 28 septembrie 2019, Facebook a anunţat că hackerii au exploatat o vulnerabilitate software pentru a accesa conturile a 50 de milioane de utilizatori, în cel mai mare atac informatic din istoria de 14 ani a companiei, la data respectivă.

Ulterior, compania a anunţat că au fost furate datele de acces a 30 de milioane de utilizatori, iar în cazul  a 29 de milioane au fost furate informaţii personale, precum genul, religia, adresele de email, numerele de telefon şi istoricul de căutare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.