Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ȘOC în scandalul imunoglobulinei: Guvernul va adopta o OUG pentru suspendarea taxei clawback

Inquam Photos / Octav Ganea
guvern sedinta

Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, o OUG pentru suspendarea pe termen limitat a taxei de clawback pentru produsele din plasmă, decizia fiind luată miercuri, în timpul întâlnirii pe care premierul Mihai Tudose a avut-o cu reprezentanţii MS, CNAS, ANM şi a distribuitorilor de imunoglobulină.

Dat în urmărire naţională, un fost primar UDMR-ist s-a predat: A fost încarcerat în urma unor acuzații GRAVE

”S-a hotărât că săptămâna viitoare se va propune o ordonanţă de urgenţă pentru suspendarea pe timp limitat a taxei de clawback pentru produse din plasmă, ceea ce i-a făcut pe distribuitorii producătorilor să promită că asta îi va readuce pe piaţă. Cel mai rapid, se pare că chiar din această lună, unul dintre distribuitori va aduce 900 de flacoane, ceea ce înseamnă că ar trebui să acopere necesarul pentru cel puţin o lună pe imunodeficienţe şi urgenţe majore, urmând ca din ianuarie să fie aduse cel puţin 2.000 de flacoane de acelaşi distribuitor, din februarie, martie să mai intre un distribuitor, iar din iunie încă doi. (...) Deci veştile sunt bune dacă vor fi aceste angajamente vor fi respectate”, a declarat medicul Alexis Cochino pentru Mediafax.

La întâlnirea de la Guvern au participat premierul Mihai Tudose, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, reprezentanţi de la ANM, Unifarm şi CNAS, precum şi reprezentanţi ai distribuitorilor de imunoglobulină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.