Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIE radicală după un scandal: Cel mai mare producător de lactate din România închide o importantă fabrică

lapte

Gigantul francez Lactalis, cel mai mare producător de lactate din România, anunţă că îşi închide fabrica din localitatea constănţeană Kogălniceanu. Închiderea va fi finalizată până la sfârşitul lunii februarie 2018, iar cei aproape 100 de angajaţi vor primi plăţi compensatorii, informează zf.ro.

„Decizia de închidere a liniei a venit după epuizarea tuturor încercărilor de rentabilizare a producţiei în fabrica din Kogălniceanu. Întregul proces va fi finalizat la sfârşitul lunii februarie 2018 şi se desfăşoară în strictă conformitate cu legile statului român. Această decizie nu afectează alte unităţi de business pe care grupul Lactalis le are în România”, au răspuns reprezentanţii Lactalis la solicitarea ZF.

Vezi şi: Zvonurile se confirmă: Fostul principe Nicolae al României s-a căsătorit în secret

Angajaţii afectaţi vor primi plăţi compensatorii echivalente cu până la 10 salarii lunare, în cuantum variabil în funcţie de vechimea totală în muncă a persoanei respective, mai spun repezentanţii companiei.

În România, Lactalis este lider de piață, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact și Covalact. Fabrica din Kogălniceanu este operată, potrivit datelor ZF, de firma Dorna SA, cu 96 de salariaţi şi afaceri de 7,5 mil. euro.

Săptămâna trecută, autoritățile franceze au interzis vânzarea și au cerut retragerea unor formule de lapte praf și produse alimentare pentru copii fabricate de gigantul francez Lactalis, după descoperirea bacteriei salmonella.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.