Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ Iranul va crește concentrația uraniului îmbogățit peste limita permisă în Acordul Nuclear

iran

Administrația de la Teheran a anunțat duminică dimineață că va crește concentrația uraniului îmbogățit cu aproape două procente peste limitele permise în Acordul Nuclear semnat în 2015, pentru a produce combustibil pentru centrale nucleare, conform BBC și Reuters.

Citește și: Traian Băsescu a EXPLODAT după ce Dăncilă și Teodorovici au făcut show la mare: 'Teodorovici pentru Cotroceni şi Dăncilă pentru Victoria'

Abbas Araqchi, adjunct al ministrului iranian de Externe, a transmis în cadrul unei conferințe de presă că Iranul va începe să îmbogățească uraniul la o concentrație mai mare de 3,67%, cea prevăzută în Acordul Nuclear semnat cu marile puteri, pentru a produce combustibil pentru centrala nucleară Bushehr.

Astfel, Iranul ar urma să îmbogățească uraniul la o concentrație de aproximativ 5%, cu aproape două procente peste limita admisă.

Araqchi a transmis că Administrația de la Teheran va înceta să respecte câte o prevedere a Acordului Nuclear la fiecare 60 de zile, dacă țările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancțiunile impuse de Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.