Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ luată de adjunctul lui Victor Ciorbea

avocatul poporului

Adjunctul Avocatului Poportului, Mircea Criste, anunță printr-un comunicat de presă că a luat de decizia de a se retrage din Consiliul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, după ce acest for a adoptat o declarație prin care condamnă Guvernul Grindeanu pentru adoptarea ordonanței de urgență de modificare a Codului Penal.

Vezi și: Procurorul General DINAMITEAZĂ Ministerul Justiției

Vezi și: CCR face precizări despre sesizarea lui Klaus Iohannis privind conflictul între puteri

„Referitor la asocierea numelui meu cu poziția exprimată de către Consiliul Facultății de drept a Universitățiide Vest din Timișoara, prin care a fost condamnată adoptarea de către Guvern a Ordonanței de Urgență nr. 13/2017, aș dori să fac câteva precizări:

În data de 1 februarie 2017, când a fost elaborată și adoptată poziția Consiliului Facultății de drept, nu eram în Timișoara, iar consultarea cu privire la poziția mea a fost făcută prin mail, urmând ca votul să fie electronic. În cadrul corespondenței, am opinat (fapt consemnat în mailul pe care l-am trimis conducerii Facultății) că nu este oportună adoptarea unei asemenea declarații, eminamente politică, în totală contradicție cu principiile Cartei Universitare. După exprimarea opiniei mele nu a existat niciun răspuns din partea conducerii facultății și nu am mai fost solicitat să-mi exprim votul electronic.

Pentru toate cele expuse mai sus, înțeleg să mă retrag din Consiliul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara”, precizează Mircea Criste.

Consiliul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a adoptat o declaraţie prin care „condamnă cu fermitate” ordonanţa Guvernului Grindeanu de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. În declaraţia de condamnare a demersului Guvernului, specialiştii în Drept din cadrul Facultăţii de Drept din Timişoara arată că „Guvernul României a ales să utilizeze în interes individual şi de grup prerogativele pe care le-a primit pentru gestionarea treburilor publice, în considerarea interesului general”. Potrivit unor surse din cadrul UVT, citate de adevarul.ro, declaraţia de condamnare a Guvernului Grindeanu a primit şase voturi pentru şi trei împotrivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.