Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ luată de Donald Trump: Părăsit de oamenii săi, a decis să DESFIINȚEZE două consilii

reuters
trump, ok, casa alba

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri desfiinţarea a două dintre consiliile sale consultative în materie de politică economică după valul de demisii ale unor directori de companii care făceau parte din acestea ca urmare a declaraţiilor liderului de la Casa Albă privind violenţele de sâmbătă din Charlottesville, relatează AFP, DPA şi Reuters.

"Mai degrabă decât să exercit presiuni asupra oamenilor de afaceri din Consiliul asupra Industriei şi din Forumul de Strategie şi Politică (Manufacturing Council & Strategy & Policy Forum), voi pune capăt ambelor. Mulţumesc tuturor!", a scris pe Twitter preşedintele Trump.

Citește și: Sorin Grindeanu reacționează! Rezultatele publicate de INS i-au dat aripi

Decizia sa a survenit în momentul în care mass-media din SUA a relatat în legătură cu o posibilă autodizolvare a Forumului de Strategie şi de Politică al preşedintelui.

Cele două consilii au fost înfiinţate după alegerea preşedintelui Trump şi din fiecare făceau parte circa 20 de directori executivi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Alertă de la Guvern! O nouă ordonanță cu impact asupra tuturor românilor

Unul dintre ei, Kenneth Frazier, care conduce gigantul farmaceutic Merck, a anunţat, luni, că părăseşte Manufacturing Council pentru a protesta împotriva declaraţiilor lui Trump după violenţele de sâmbătă din Charlottesville.

'Liderii Americii trebuie să onoreze valorile noastre fundamentale respingând în mod clar expresiile de ură, fanatism şi supremaţie de grup', a spus Frazier, unul dintre cei mai importanţi directori de culoare din America.

Citește și: Zoltan Teszari e în culmea fericirii! Digi a dat lovitura

Trump a denunţat luni grupările care susţin supremaţia albilor după ce a fost criticat în legătură cu faptul că nu a menţionat rolul naţionaliştilor albi şi al rasismului în atacul din Virginia şi a atribuit în schimb violenţele 'mai multor părţi'.

Şi preşedintele principalului sindicat american AFL-CIO a anunţat marţi că se retrage din grupul de consilieri ai lui Donald Trump.

Citește și: Mesaj de ultimă oră al premierului Mihai Tudose

O femeie şi-a pierdut viaţa şi 19 oameni au fost răniţi la un marş al naţionaliştilor albi care a avut loc sâmbătă în oraşul Charlottesville, statul Virginia, când un tânăr neonazist a intrat intenţionat cu maşina într-un grup de contramanifestanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.