Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ luată de gigantul Google: A anunțat că ÎNCHIDE Google+

Google+

Compania Google a decis închiderea reţelei de socializare online Google+ după ce au fost dezvăluite datele private a sute de mii de utilizatori, afirmă surse citate de CNBC şi The Verge.

Surse citate de cotidianul The Wall Street Journal au declarat luni că Google, care face parte din trustul Alphabet, a expus datele private a sute de mii de utilizatori ai reţelei de socializare online Google+ şi nu a dezvăluit problema de teama sancţiunilor autorităţilor de reglementare.

Citește și: Șerban Nicolae își exprimă părerea în legătură cu rezultatul Referendumului. Ce a avut de spus liderul senatorilor PSD

O defecţiune de software a generat un acces potenţial la profilurile utilizatorilor Google+ începând din 2015. Problema a fost remediată de tehnicienii Google în martie 2018, scrie mediafax.ro.

Google a confirmat luni că probabil au fost expuse informaţii private precum nume, data naşterii, adrese de email, gen şi fotografii de profil, însă nu conţinutul conversaţiilor ori numere de telefon. Nu există indicii că datele expuse ar fi fost utilizate abuziv, subliniază Google.

Citește și: Lovitură pentru Tudorel Toader! Decizia care nu-i pică bine ministrului Justiției

În acest context, Google intenţionează să închidă versiunea generală a reţelei de socializare Google+ în cel mult zece luni, dar va menţine platforma G Suite, destinată clienţilor companiilor.

Google a stabilit că datele a până la 500.000 de utilizatori ai reţelei au fost expuse faţă de unii dezvoltatori externi, din cauza unei breşe de securitate prezente în sisteme de peste doi ani. Problema a fost descoperită şi rezolvată în martie şi nu există dovezi că datele respective au fost folosite necorespunzător sau că vulnerabilitatea a fost descoperită şi exploatată efectiv de dezvoltatori.

Citește și: Dezvăluire atomică! Lovitura pe care Ion Țiriac i-o pregătește lui Carmen Dan

După anunţul făcut pe un blog, acţiunile Alphabet au scăzut cu 1,5%, la 1150,75 dolari.

Potrivit Regulamentului General pentru Protecţia Datelor (RGPD) al Uniunii Europene, orice companie este obligată să raporteze în termen de 72 de ore autorităţilor de supraveghere orice divulgare a datelor personale, dacă există riscul încălcării drepturilor şi libertăţilor utilizatorilor.

Citește și: Crin Antonescu face declarații cu privire la subiectul momentului. Ce a avut de spus fostul președinte PNL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.