Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie radicală luată de Guvernul PNL! A crescut la 64% procentul din impozitul pe venit care ajunge direct în bugetul primăriilor

angelica fădor

Deputatul PNL Angelica Fădor a afirmat că Guvernul a luat măsura de a majora, de la 60% la 64%, procentul din impozitul pe venit care se duce direct în bugetele locale, decizia fiind luată în urma propunerilor făcute de Asociația Municipiilor și de către alte autorități locale.

„Autoritățile locale vor beneficia de creșterea surselor directe de venit la bugetul local. Astfel, Guvernul PNL a decis să crească, de la 60% la 64%, procentul din impozitul pe venit ce se va vărsa direct în bugetele locale. Executivul a luat această hotărâre în urma propunerilor venite de la Asociația Municipiilor și de la alte autorități locale cu scopul de a întări autonomia locală. În acest context al măririi surselor de venit, subliniez că adoptarea proiectului de lege referitor la plafoanele bugetare pentru 2020, prin angajarea răspunderii, a fost necesară pentru că în baza lui urmează să fie adoptat bugetul de stat pentru anul următor și, ulterior, adoptate bugetele locale”, a declarat Angelia Fădor, printr-un comunicat de presă.

Citește și: Adrian Vasilescu a SĂRIT CA ARS după ce BNR a fost acuzată că a SACRIFICAT un miliard de euro pentru a stabiliza leul

Deputatul PNL a adăugat că Executivul este hotărât să ia măsuri astfel încât autoritățile locale să nu mai aibă blocajele financiare cu care s-au confruntat în vechea guvernare.

„PNL este conștient de greutățile financiare pe care le întâmpină autoritățile locale și este determinat ca acestea să nu mai treacă prin blocajele financiare la care au fost supuse în timpul fostei guvernări. Reamintesc faptul că Guvernul Orban a decis să aloce fondurile necesare pentru ca, pe final de an, primăriile să evite intrarea în incapacitate de plată”, a completat Fădor.

Președintele comisiei pentru administrație a Camerei Deputaților a reasigurat că Guvernul va asigura pentru finalul acestui an resursele necesare pentru plata lucrărilor prin PNDL.

„De asemenea, chiar dacă a apărut o situație de ultim moment prin care statul român este obligat să plătească urgent o datorie de 300 de milioane de euro, Guvernul va asigura, pe final de an, resursele necesare pentru plata lucrărilor efectuate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), lucrări neachitate la timp de Guvernul PSD”, a conchis deputatul liberal.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Executivul va adopta, în ședința de luni, o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze Fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăților care să asigure cheltuielile de funcționare pentru autoritățile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.