Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIE RADICALĂ luată de SUA în privința Coreii de Nord

Kim Jong-Un, nuke test

Parlamentari americani au depus joi un proiect de lege pentru a restrânge şi a interzice turismul în Coreea de Nord, în scopul de a limita riscurile arestărilor de către regimul comunist, informează AFP.

North Korea Travel Control Act, condus de democratul Adam Schiff şi de republicanul Joe Wilson, interzice orice vizită turistică a americanilor în această ţară şi îi obligă pe alţi vizitatori să obţină o autorizaţie, prin intermediul unei licenţe emise de Departamentul Trezoreriei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire ŞOCANTĂ a mamei bătăușei din Oradea: A fost INTERNATĂ de nenumărate ori, nu este o boală ușoară

Această propunere este formulată într-un moment de mare tensiune între cele două ţări, Washingtonul ameninţând să sancţioneze şi mai mult Phenianul pentru programul său de înarmare nucleară şi de rachete balistice.

'Călătoriile turistice în Coreea de Nord nu aduc nimic decât bani unui regim tiranic, care vor fi folosiţi apoi pentru dezvoltarea de arme şi ameninţarea SUA şi aliaţilor noştri', a anunţat Wilson într-un comunicat.

Citește și: PRO TV trebuie să-i plătească DESPĂGUBIRI unei profesoare: Postul a difuzat imagini cu ea în timpul unui act sexual / VIDEO 18+

'Mai rău, regimul plasează sistematic în închisoare civili străini nevinovaţi şi îi foloseşte ca monedă de schimb, pentru a câştiga credibilitate în Occident. Nu ar trebui să mai permitem aceasta', a adăugat el.

Cel puţin 17 americani au fost plasaţi în detenţie în ultimii zece ani în Coreea de Nord, iar patru dintre ei se află în continuare în spatele gratiilor.

Citește și: Cum a protejat SPP reuniunea din Sufrageria lui Oprea

Potrivit mass-media americane, mai multe sute de americani se duc în Coreea de Nord pentru turism în fiecare an, pe lângă personalul umanitar sau reprezentanţi ai organizaţiilor religioase.

La ora actuală, nu există nicio restricţie pentru deplasări în Coreea de Nord, spre deosebire de Cuba, unde turismul este în continuare interzis în mod oficial pentru americani, în pofida încălzirii diplomatice între cele două ţări.

Citește și: Cum a ajuns un șef SIPA la SIE. Implicații în Sistem

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.