Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie: Rezervarea la vaccinare se pierde dacă persoana nu confirmă în 24 de ore

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin vaccinare pandemie

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că începând de miercuri, 7 aprilie 2021, se va schimba sistemul de programare pentru vaccinare.

Citește și: Vlad Voiculescu, anunț de ultim moment: 'Suntem încă departe de imunitatea colectivă'

Astfel, românii care s-au înscris pe listele de așteptare pentru vaccin vor primi începând de mâine o singură notificare, față de trei câte primeau până acum, legat de ziua și ora când sunt așteptați pentru vaccin. Dacă nu confirmă în 24 de ore că se va prezenta la programare, persoana își va pierde locul rezervat și vor fi notificate alte persoane din lista de așteptare, iar persoana care nu a confirmat va trebui să se înscrie din nou pe listă și să aștepte să-i vină rândul pentru vaccinare.

  • „După cum ştim, până la acest moment regula era că o persoană este notificată de până la trei ori după care, dacă nu răspunde confirmării respective, se notificau alte persoane din lista de aşteptare. Întrucât la situaţia dată există multe persoane înscrise pe lista de aşteptare şi care aşteaptă să primească notificări, am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de aşteptare care va avea la dispoziţie timp de 24 de ore să îşi confirme programarea respectivă. În cazul în care persoana notificată nu confirmă programarea în centrul de vaccinare în cele 24 de ore, vor fi notificate alte persoane din lista de aşteptare tocmai pentru a rula într-un interval cât mai scurt persoanele care se află în lista de aşteptare. Persoanele care nu îşi confirmă programarea după prima notificare vor avea posibilitatea să se înscrie fie pe lista de aşteptare a unui alt centru, fie să se programeze pe locurile care vor fi disponibile în centrele de vaccinare şi care nu vor mai avea listă de aşteptare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.