Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie-ŞOC în Ministerul de Externe: Fiul lui Meleşcanu, întors din drum înainte să preia funcţia de consul la Strasbourg

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Situaţie tensionată în Ministerul de Externe: fiul vitreg al ministrului Teodor Meleşcanu, numit în luna iunie consul la Strasbourg,  a fost întors marţi din drum, în contextul în care pe numele ministrului a fost depusă o plângere penală pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

Surse din mediul diplomatic au declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul soţiei ministrului de Externe, se afla marţi în drum spre Strasbourg, pentru a prelua funcţia de consul general al României. Fără să existe o decizie oficială de revocare a numirii, acesta a fost sunat şi i s-a transmis să se întoarcă în România, deşi se afla deja în Ungaria. Sorin-Adrian Pîrvulescu ar urma să se întoarcă momental la Senat, unde a deţinut funcţia de șef peste Biroul de Proceduri Achiziții Publice.

CITEȘTE ȘI: Top 5 fructe care ajută ficatul şi rinichii

Parchetul General (PG) a deschis recent un dosar penal in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese în cazul ministrului de Externe Teodor Meleşcanu, care şi-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg, potrivit g4media.ro. Dosarul 378/P/2018 a fost deschis după ce, pe 25 iulie, profesorul universitar Bazil Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia, a făcut o plângere penală împotriva lui Meleşcanu în care reclama faptul că nu a fost numit în acest post, deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016.

Fiul lui Meleşcanu a fost numit consul general al României la Strasbourg prin hotărâre de guvern, publicată în Monitorul Oficial pe 28 iunie. Hotărârea a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă şi contrasemnată de ministrul de Externe Teodor Meleşcanu. Deocamdată, Pîrvulescu plecase abia marţi la post, la finalul perioadei de despărţire de 90 de zile pentru consulul general rechemat, Sabin Pop.

"Vreau să vă asigur că toate numirile de către Guvernul României, care se fac de către Guvernul României privind consulii generali, inclusiv a celui de la Strasbourg, s-au făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale", a declarat Teodor Meleşcanu.

CITEȘTE ȘI: Medicii trag un semnal de ALARMĂ: Obiceiurile banale care îţi distrug rinichii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.