Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizii de o cruzime rară în Afganistan: Au fost spânzurate cinci persoane acuzate de crime şi răpiri

AFP
atac ISIS, afganistan

Afganistanul a executat miercuri prin spânzurare cinci membri ai unei bande criminale specializate în răpiri, un flagel care vizează în principal afganii bogaţi, inclusiv copii, a anunţat Ministerul de Interne, citat de AFP. Execuţiile au fost efectuate la Kabul în principala închisoare Pul-e-Charkhi, la ordinul preşedintelui Ashraf Ghani, după ce condamnaţii au epuizat toate procedurile de apel, a precizat ministerul într-un comunicat, conform Agerpres.

"Din grup făcea parte fostul şef al consiliului provinciei Herat, în vest, care a fost implicat în răpirea şi uciderea directorului adjunct al unei societăţi de construcţii, fabricare de bani falşi şi port ilegal de arme", se arată în comunicat. Răpirile contra răscumpărare - care se termină adesea rău pentru ostatic - constituie o industrie înfloritoare în Afganistan, în special în marile oraşe precum Kabul şi Herat.

Poliţia, lipsită de mijloace, este copleşită de lupta împotriva terorismului şi chemată regulat ca întărire pe front împotriva insurgenţilor, talibanilor şi grupării Stat Islamic. Când vine vorba de străini, grupurile criminale îşi revând de multe ori ostaticii, la un preţ ridicat, insurgenţilor, care îi transferă în zone ce nu se află sub controlul guvernului, în Pakistan sau la frontieră. Ultimele execuţii în Afganistan datează din mai 2016, când şeful statului a aprobat spânzurarea a şase prizonieri talibani pentru a-şi demonstra autoritatea în faţa insurgenţilor şi a grupurilor criminale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.