Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizii de ULTIMĂ ORĂ ale guvernului Dacian Cioloș

dacian ciolos guvern

Decizii de ultimă oră ale guvernului Dacian Cioloș. "Guvernul a aprobat organizarea, funcționarea și atribuțiile Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic și Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Citește și: Gest EMOȚIONANT făcut de David Cameron în România / FOTO

Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre privind organizarea, funcționarea și atribuțiile Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic, a cărui înființare a fost decisă prin OUG 55/2015 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administrației publice centrale și pentru modificarea unor acte normative.

Vezi şi: Băsescu, atac fără precedent la Iohannis: E penibil. Se plimbă cu...

Conform Hotărârii aprobate de Guvern, conducerea ministerului se exercită de către ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, ajutat în activitatea sa de doi secretari de stat numiți prin decizie a Primului-Ministru.

Numărul maxim de posturi aprobat de Guvern pentru Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic este de 35, exclusiv demnitarii și cabinetul ministrului, iar salarizarea personalului din cadrul ministerului se stabilește la nivelul de salarizare aferent funcțiilor echivalente din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Vezi şi: Buşoi a primit binecuvântarea de la Iohannis/ video

Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic a fost înființat în scopul constituirii și promovării unui cadru riguros și organizat de consultări publice cu societatea civilă. Pentru aceasta, ministerul elaborează și urmărește punerea în aplicare a politicilor naționale în domeniul dialogului civic, consultării publice, transparenței și guvernării deschise. De asemenea, ministerul asigură instituționalizarea unor mecanisme eficiente pentru garantarea unei guvernări deschise, participative, responsabile și eficiente prin promovarea transparenței și a dialogului constant cu societatea civilă organizată, cu cetățenii și cu toți actorii publici interesați.

Citeşte şi: Cristoiu îl ironizează pe Buşoi: 'E pe post de Carmen Iohannis'

Principiile după care se ghidează activitatea ministerului sunt următoarele:

Ø Stabilitatea și predictibilitatea în domeniul consultării publice și al dialogului civic;

Ø Folosirea eficientă a fondurilor publice

Ø Transparența activității în toate domeniile sale de activitate

Ø Colaborarea cu societatea civilă și cetățenii.

Tot în ședința de astăzi, Guvernul a aprobat cadrul legislativ necesar înființării, organizării și funcționării Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, precum și cel necesar organizării și funcționării Ministerului Energiei.

Astfel, Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri - înființat conform OUG nr. 55/2015, prin reorganizarea și preluarea activităților Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului, și prin preluarea activității și a structurilor în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii și mediului de afaceri de la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri - exercită atribuții în domeniile economiei, politicii industriale, competitivității și industriei de apărare. Ministerul este condus de către viceprim-ministru, ministrul economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri, ajutat în activitatea sa de 6 secretari de stat numiți prin decizie a Primului-Ministru.

Citeşte şi: Traian Băsescu anunţă sfârşitul guvernului Cioloş: 'E o chestiune de săptămâni'

Atribuțiile aferente domeniului întreprinderilor mici și mijlocii și mediului de afaceri sunt exercitate de către două structuri organizatorice, și anume: Direcția Politici Antreprenoriale și Implementări Programe pentru IMM și Direcția Mediul de Afaceri. Structura organizatorică a Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri este constituită prin preluarea structurii organizatorice a fostului minister al Economiei, Comerțului și Turismului, respectiv 369 de posturi, la care se adaugă 52 de posturi de la Ministerul Energiei", se anunță într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Captură de senzaţie a oamenilor legii: Au 'săltat' opt primari într-o zi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.