Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizii de ultimă oră în Parlamentul European, după scandalul de corupție: Toate tunurile pe Qatar

romania-alege.ro
Parlamentul European

Parlamentul European (PE) a convenit miercuri să suspende dezbaterea tuturor dosarelor legislative care au legătură cu statul Qatar şi de asemenea vizitele în această ţară, solicitând în plus oprirea accesului ''reprezentanţilor intereselor qatareze'' în această instituţie europeană până la soluţionarea presupusului caz de corupţie în care este investigată, printre alţii, eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, demisă marţi din funcţia de vicepreşedintă a PE, relatează agenţia EFE.

Aceste solicitări se regăsesc într-o rezoluţie a PE care va fi votată joi. Textul menţionează ''preocuparea serioasă'' a legislativului comunitar asupra acuzaţiilor de corupţie, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat în acest caz deschis în legătură cu tentative ale statului Qatar de a influenţa decizii economice şi politice ale Parlamentului European care privesc situaţia drepturilor omului în această ţară.

Acestea sunt acuzaţiile formulate de justiţia belgiană la adresa eurodeputatei Eva Kaili, în prezent arestată şi demisă marţi din funcţia de vicepreşedintă a PE. Potrivit presei belgiene, au fost inculpaţi şi reţinuţi pentru aceleaşi delicte partenerul Evei Kaili, Francesco Giorgi, consilier în Parlamentul European, un lobbyist de la Bruxelles şi fostul eurodeputat italian Pier Antonio Panzeri, în urma percheziţiilor la domiciliul acestuia fiind găsită o sumă de peste un milion de euro. Au mai fost inculpate alte două persoane, dar fără a fi reţinute, respectiv tatăl Evei Kaili şi secretarul general al Confederaţiei Internaţionala a Sindicatelor, Luca Visentini. Proiectul de rezoluţie al PE mai prevede, printre altele, ca după ce va fi încheiată investigaţia judiciară să se solicite crearea unei comisii de anchetă internă asupra acestui caz concret.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.