Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizii radicale ale Poliţiei de frontieră: A fost suplimentat numărul poliţiştilor pentru fluidizarea traficului de călători

agerpres.ro
coada tiruri frontiera

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a anunţat joi că, urmare a creşterii valorilor de trafic la ieşirea din ţară, a suplimentat numărul poliţiştilor la punctele de trecere a frontierei. Potrivit unui comunicat al IGPF transmis joi Agerpres, ca urmare a faptului că, la începutul acestei minivacanţe, se înregistrează o creştere a valorilor de trafic pe sensul de ieşire din ţară, in special la frontiera cu Ungaria, Poliţia de Frontieră Română a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi fluent în toate punctele de trecere.

"În acest sens, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-şi adapteze misiunile, resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ. A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări peste 4.100 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat", se precizează în comunicat.

De asemenea, arată sursa citată, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară, fiind folosite cele de pe sensul de intrare.

Poliţia de Frontieră menţionează că, împreună cu poliţia rutieră, în proximitatea punctelor de trecere a frontierei, conducătorii auto sunt anunţaţi despre posibilităţile de utilizare a unor puncte alternative de trecere a frontierei. "Pe frontiera de vest sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei, în care sunt deschise 37 de fluxuri de ieşire din ţară. Cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac, fapt pentru care recomandăm utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest", menţionează sursa citată. IGPF recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.