Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarația 600 bulversează România: Gafă URIAȘĂ în prima OUG a Guvernului Dăncilă

stiripesurse.ro
Formularul 600

Guvernul Dăncilă a pornit cu stângul! Au crezut că au rezolvat problema Declaraţiei 600, dar au uitat un amănunt extrem de important. Deşi au prorogat termenul de depunere până la 15 aprilie, guvernul a uitat să umble şi la data limită privind efectuarea primei plăţi. Astfel, am ajuns la situaţia aberantă în care putem depune formularul până la 15 aprilie, dar vom fi amendaţi pentru că nu am efectuat prima plată până la 25 martie.

Cabinetul Dăncilă a aprobat, în prima ședință de după instalare, o ordonanță de urgență de prorogare a termenului până la care românii cu venituri din activități independente, chirii, dividende și activități agricole au obligația depunerii Declarației 600. Doar că ordonanța adoptată nu rezolvă problema, ci mai mult o adâncește.

Ordonanța de Urgență nr. 2/2018, publicată deja în Monitorul Oficial, are un singur articol: „Pentru anul 2018, termenele prevăzute la art. 148 alin. (3), precum și la art. 170 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificările și completările ulterioare, se prorogă până la 15 aprilie 2018”.

"Contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice prevăzute la art. 155 alin. (2) se stabilește de organul fiscal competent, prin decizie de impunere, pe baza declarației prevăzute la art. 170 alin. (4). Baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate se evidențiază lunar, iar plata se efectuează trimestrial, în 4 rate egale, până la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru”, se arată în art. 151 alin. (1) din Codul fiscal, conform digi24.ro.

Reacția liderului UDMR după scuzele publice prezentate de Mihai Tudose

Cu alte cuvinte, atât pentru CAS, cât și pentru CASS, românii cu venituri din activități independente, chirii, dividende, etc. au obligația să plătească pe 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie și 25 decembrie.

Cel mai probabil acum guvernul va fi nevoit să dea o nouă ordonanţă în care să amâne sau să elimine şi primul termen pentru efectuarea plăţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.