Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație CIUDATĂ a ministrului de Externe: 'Am făcut OFERTĂ pentru 1.942 de refugiați pe care îi putem reloca în România'

refugiati

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că recent a fost făcută o ofertă pentru relocarea în România a 1.942 de refugiaţi aflaţi în Grecia şi Italia.

"Recent, am făcut o ofertă pentru 1.942 de refugiaţi din Grecia şi din Italia pe care îi putem reloca în România. Mai avem deja pe teritoriul nostru cam 700 de asemenea refugiaţi", a spus Meleşcanu, într-un interviu acordat Realitatea TV, difuzat vineri.

Citește și: Ieșire furtunoasă a lui Rareș Bogdan! „De unde demența asta?”

El a subliniat că România "participă masiv la operaţiunile din Marea Neagră pentru oprirea fluxului de refugiaţi şi salvarea celor care se încumetă la asemenea acţiuni".

"Evident că problema migraţiei şi cea a refugiaţilor sunt două categorii distincte. Primii sunt refugiaţi din motive politice, din cauze de război, dar există şi o migraţie cu caracter economic, mai ales din ţările cu regimuri eşuate, cu condiţii de viaţă foarte grele. România şi-a exprimat solidaritatea, deşi am mers pe ideea că nu este normal să avem cote fixe. În acelaşi timp, ne-am manifestat disponibilitatea de a primi un anumit număr de refugiaţi", a adăugat ministrul.

Citește și: Guvernul Tudose le pregătește o adevărată lovitură producătorilor de apă minerală! Despre ce e vorba

Meleşcanu a mai arătat că România are în lucru o iniţiativă privind trimiterea a 50 de jandarmi şi poliţişti pentru pregătirea forţelor de securitate irakiene în lupta împotriva Daesh.

"România şi-a asumat obligaţia de a contribui cu 800.000 de euro la coaliţia luptei împotriva statului islamic şi ajutorarea victimelor populaţiei civile din aceste zone. Pe lângă această contribuţie, care se va întinde pe o perioadă de patru ani, câte 200.000 pe an, mai avem şi o contribuţie de 340.000 de euro, care este destinată în primul rând celor din Siria, oamenilor care suferă. Este, mai ales, un ajutor umanitar şi, de asemenea, vom avea o contribuţie, nu am stabilit-o încă, la Fondul Uniunii Europene pentru ajutorarea refugiaţilor din Siria care se află în Turcia la ora actuală", a explicat ministrul de Externe.

Citește și: Umbra lui Klaus Iohannis! Totul despre bruneta MISTERIOASĂ care este mai mereu lângă președintele României .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.