Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație NEAȘTEPTATĂ: Procedura de revocare a lui A. Lazăr, profund dispreț al Guvernului față de discuțiile din PE

Inquam Photos / George Calin
augustin lazar

Declanşarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr de către ministrul Justiţiei arată dispreţul Guvernului României faţă de discuţiile purtate la nivel european pe tema statului de drept, spune preşedintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, scrie Mediafax.

Daniel Buda a declarat duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că premierul Viorica Dăncilă, care a girat evaluarea lui Augustin Lazăr, nu a înţeles nimic din dezbaterea din Parlamentul European.

„Ceea ce a făcut Tudorel Toader este nu numai un gest incalificabil, dar este şi un gest iresponsabil şi care vădeşte o profundă, aş putea spune, ipocrizie şi în acelaşi timp un profund dispreţ din partea actualei guvernări faţă de toate discuţiile purtate la nivel european în ultima vreme legat de România şi de statul de drept. Şi îmi demonstrează încă o dată că Viorica Dăncilă, care prin calitatea domniei sale de prim-ministru, a girat această evaluare şi acest parcurs pe care îl avem azi în faţă, îmi demonstrează că nu a înţeles nimic din dezbaterea din Parlamentul European”, a spus Buda.

Potrivit acestuia, prin astfel de gesturi România se plasează la periferia UE şi chiar în afara UE.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

 

“Să vii şi să dispui o evaluare şi apoi să propui schimbarea, că ăsta e mersul lucrurilor, câtă vreme ţi se spune în Parlamentul European şi de către Comisia Europeană, că nu trebuie să faci nimic care să afecteze buna funcţionare a justiţiei, în condiţiile în care acelei persoane oricum îi înceta mandatul în aprilie, este clar că este nu doar ignoranţă, nu doar prostie, ci eu aş spune un profund dispreţ a actualei guvernări faţă de valorile şi discuţiile care s-au purtat la nivelul UE vis-a-vis de România. Este trist că nu ne ridicăm de la statutul de ţară bananieră. Se tot vorbeşte aici de foarte multe ori de o Europă cu două viteze şi că nu dorim acest lucru şi noi ne rupem hainele de pe noi. Dar astfel de gesturi similare celui al lui Tudor Toader legate de Augustin Lazăr nu fac altceva decât să ne plaseze la periferia Europei, chiar în afara UE”, a conchis liderul PNL Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.