Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarații împăciuitoare ale unui senator ameican după întâlnirea cu premierul chinez - SUA și China sunt ’concurenţi, nu adversari’

china sua

Statele Unite şi China sunt "concurenţi, nu adversari", afirmă senatorul american Lamar Alexander după întrevederea pe care a avut-o cu premierul chinez, Li Keqiang, în contextul tensiunilor militare şi comerciale dintre cele două ţări, informează site-ul agenţiei Associated Press, preluată de mediafax.

"Ţările noastre sunt concurenţi, nu adversari, şi credem că prin respect reciproc putem continua să prosperăm împreună", a declarat Lamar Alexander în cursul întrevederii cu premierul Chinei, Li Keqiang.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

Premierul Chinei a exprimat speranţa că se va ajunge la un acord cu Statele Unite. "Sperăm că se va ajunge la înţelepciunea de a fi depăşite obstacolele şi de a avansa relaţiile bilaterale, pe o bază mai sănătoasă. De acest lucru ar beneficia ţările noastre şi întreaga lume", a afirmat Lamar Alexander.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale la importurile din China, denunţând surplusul comercial al Beijingului şi nerespectarea drepturilor de proprietate intelectuală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.