Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarații în LACRIMI ale handbalistelor de la Națională, după ELIMINAREA de la Mondiale: 'Ne-am dorit mult să câştigăm'

www.gsp.ro
națională handbal feminin

Antrenorul iberic al naţionalei de handbal feminin a României, Ambros Martin, a declarat, luni seară, după eliminarea tricolorelor în optimile CM din Germania, că ”trebuia mai mult echilibru” şi că, poate, ”nu e bună prea multă motivare”.

”Singurul lucru important este că am pierdut azi. Cehia a fost mai bună pe final, pe momentele importante a revenit de fiecare dată. A jucat cu încredere tot timpul şi a avut o singură ocazie să revină pe tabelă. E clar că în anumite momente am tratat meciul altfel ca în meciurile de până acum. Cehia a jucat foarte inteligent, rapid, mai ales în repriza a doua, când a avut nevoie. Noi am fost obosiţi, sub presiune, nu am fost suficient de buni în anumite situaţii, norocoşi. A fost multă presiune pe noi, dar noi trebuie să fim mândri de această echipă, care a arătat dorinţă şi motivare. Poate nu e bună prea multă motivare, trebuia să găsim mai mult echilibru. Nu a ieşit bine azi. Trebuia să fim mai relaxaţi, ne-am dorit foarte mult, nu vă puteţi imagina cât de mult, dar uneori asta nu e bine. Nu ne lasă să jucăm cum ne dorim, vin momente critice. Împreună cu echipa, încercăm să găsim o cale. Nu a ieşit azi, dar fetele au făcut treabă foarte bună în meciurile de până acum”, a declarat Ambros Martin, la Telekom Sport, la finalul partidei cu Cehia.

Citește și: Foarte interesant! Cum arată ‘nepoata necunoscută’ a Regelui Mihai

Jucătoarele de bază nu au dorit să ofere declaraţii, acuzând şocul după eliminare şi ieşind în lacrimi de pe teren, singura care a spus câteva cuvinte fiind pivotul Cynthia Tomescu: ”Mi-e foarte greu să-mi găsesc cuvintele, să descriu acest meci. Ne-am dorit mult să câştigăm. Nu ştiu ce s-a întâmplat, poate dorinţa a fost prea mare, am pus şi o presiune suplimentară pe noi”.

Naţionala de handbal feminin a României a ratat luni, la Leipzig, calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, după ce a fost învinsă în optimi de reprezentativa Cehiei, cu scorul de 28-27 (14-17).

Citește și: ANRE pregătește o nouă lovitură: Cine vor fi cei afectați

Naţionala României s-a calificat în optimi de pe primul loc al grupei A, după următoarele rezultate: 29-17 cu Paraguay, 31-28 cu Slovenia, 19-17 cu Spania, 27-24 cu Angola şi 17-26 cu Franţa.

Alte două partide din optimi sunt programate de la 21.30, între Japonia – Olanda şi Spania – Norvegia.

Citește și: PNL trage un semnal de alarmă: Cum a încălcat Guvernul legea fundamentală a României

În primele două partide din sferturi se vor duela Franţa – Muntenegru şi Danemarca – Suedia, toate calificate încă de duminică.

Meciurile din sferturile de finală vor avea loc marţi şi miercuri, la Leipzig şi Magdeburg, iar câştigătoarele se vor califica în semifinalele de vineri. Finalele pentru medalii vor avea loc în 17 decembrie, Hamburg.

Citește și: Instituțiile bancare ‘în corzi’: Ce amenzi usturătoare ar putea primi și de ce

Luni s-au jucat şi meciurile pentru clasarea finală pe locurile 17-24, rezultatele fiind: Polonia – Brazilia 29-27 (locurile 17-18), Angola – Camerun 33-23 (19-20), Paraguay – China 23-21 (21-22) şi Argentina – Tunisia 29-19 (23-24).

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, care a fost anunţat de FR Handbal, este clasarea pe unul din locurile 1-8.

Citește și: Dezvăluiri incendiare despre şeful USR: Ce legături ar avea cu PSD – banii nu au culoare politică

La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011.

Citește și: Un gigant dă lovitură de graţie concurenţei: Extinderi masive pe două pieţe importante – creează sute de locuri de muncă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.