Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarația Rusiei care provoacă îngrijorare pe tot globul - MAE rus: În viitorul apropiat ne aşteaptă o etapă crucială

Donețk, Lugansk

Referendumurile din așa-ziseme republici populare Donețk și Luhansk și din regiunile Herson și Zaporojie privind încorporarea acestor regiuni în Rusia s-au desfășurat în deplină conformitate cu normele și principiile dreptului internațional, susține Ministerul rus de Externe într-un comunicat de presă.

"Referendumurile s-au desfășurat în deplină conformitate cu normele și principiile dreptului internațional. Poporul din Donbas și din sudul Ucrainei și-a exercitat dreptul legal la autodeterminare în conformitate cu Carta ONU, Pactele internaționale privind drepturile omului din 1966, Actul final de la Helsinki al CSCE din 1975, precum și cu avizul Curții Internaționale de Justiție a ONU privind Kosovo din 22 iulie 2010, care a confirmat faptul că o declarație unilaterală de independență a unei părți a unui stat nu încalcă nicio normă de drept internațional", se arată în document.

Rezultatele referendumurilor, a subliniat Ministerul de Externe, arată că locuitorii acestor regiuni nu doresc să se întoarcă la viața de dinainte și au făcut o alegere conștientă și liberă în favoarea Rusiei. "În pofida provocărilor regimului de la Kiev, care a dat ordine criminale de a lansa lovituri masive de artilerie asupra locurilor aglomerate și obiectelor civile, oamenilor nu le-a fost frică să meargă la secțiile de votare și să-și exprime voința", se arată în comunicat.

Ministerul rus de Externe a menționat că observatorii internaționali din Venezuela, Italia, Germania, Letonia și alte țări (în total 133 de persoane), care au monitorizat referendumurile, au recunoscut, de asemenea, că rezultatele acestora sunt legitime. "Mulțumim experților străini, bloggerilor, jurnaliștilor, reprezentanților organizațiilor publice pentru curajul, onestitatea și obiectivitatea lor", a adăugat ministerul.

"Urmează în curând o etapă crucială a acțiunilor noastre comune pentru a îndeplini aspirațiile locuitorilor din regiunile DNR, LNR, Zaporojie și Herson de a fi împreună cu Rusia", subliniază documentul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.