Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declaratia zilei: Soneria de la Camera Deputatilor 'suna a DNA'. Ce ii ia locul / AUDIO

alarma sonerie

Deputatii sunt chemati in plen de ani buni de o sonerie aproape asurzitoare care rasuna pe holurile Parlamentului pana la inceperea sedintei de plen. Deputatul Madalin Voicu a facut demersurile necesare pentru a inlocui acea sonerie care 'suna a DNA' cu muzica simfonica, iar 'alarma' de pana acum va fi inlocuita de Rapsodia Romana a lui George Enescu care se aude in surdina.

"A fost o lupta grea dar pana la urma s-a rezolvat. Cred ca innobileaza in special cladirea. Eu sper sa fie un inceput pentru o noua era a Parlamentului si sa devenim oameni mai educati, mai pregatiti, mai aproape de ce gandim noi pozitiv.

Deocamdata este in probe, probabil ca in timp o sa auziti lucrari si de Beethoven, de Mozart, de Bach. Am insistat pe ideea ca alarma aia care a fost inainte nu are darul sa mobilizeze si mai bine cu muzica clasica, simfonica si sper sa fie un inceput. Nu stiu poate unii nu sunt de acord, dar eu ca artist am zis ca e o contributie la imaginea Parlamentului", a spus Madalin Voicu.

El nu se teme ca parlamentarii vor veni mai greu la sedinta din cauza noii sonerii, ci crede ca ar putea chiar sa vada parlamentari dansand pe holurile Camerei Deputatilor. In orice caz considera ca este un pas important inainte pentru Parlament ca scapa de soneria care 'suna a DNA'.

"Mie imi e sa nu porneasca la dans, ca la astea mai miscate poate isi propun sa faca un paso doble. Nu cred ca o sa zaboveasca deputatii prea mult sa asculte toata lucrarea, dar am convingerea ca e mult mai bine asa si pentru urechi si pentru ambient sa fie mai aproape de lucrurile omenesti. Aia cu soneria suna a DNA si am zis ca poate gasim o solutie sa schimbam putin ambitusul si felul in care ne pregatim pentru o sedinta", a mai spus Madalin Voicu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.