Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declaraţie BELICOASĂ a ayatollahului Ali Khamenei: 'Niciun inamic nu poate paraliza Iranul'

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a respins marţi avertismentul preşedintelui american Donald Trump de a înceta testele cu rachetă şi le-a cerut iranienilor să răspundă la ameninţările lui Trump cu prilejul aniversării, vineri, a revoluţiei islamice din 1979, relatează Reuters, potrivit agerpres.

'Niciun inamic nu poate paraliza naţiunea iraniană', a declarat Khamenei, într-un mesaj difuzat pe site-ul său, în cadrul unei reuniuni cu comandanţi militari, la Teheran.

Citeşte şi: Primul lider rus care recunoaşte: Ruşii SUNT VINOVAŢI pentru războiul din Ucraina

'Ar trebui să vă temeţi de mine', spune Trump. Nu! Poporul iranian va răspunde afirmaţiilor lui pe 10 februarie (ziua aniversării revoluţiei islamice) şi îşi va exprima poziţia faţă de astfel de ameninţări', a spus liderul suprem iranian, în primul său discurs după învestirea preşedintelui Trump.

Ayatollahul Ali Khamenei a afirmat că preşedintele american Donald Trump a dezvăluit "adevărata faţă a Statelor Unite".

"Îi mulţumim acestui domn (Donald Trump) pentru că ne-a înlesnit sarcina arătând adevărata faţă a Statelor Unite. Ceea ce noi spunem de peste treizeci de ani despre corupţia politică, economică, morală şi socială din cadrul puterii americane, acest domn a confirmat în timpul campaniei electorale şi după", a mai spus el.

La rândul său, preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat marţi că spre deosebire de ceea ce crede preşedintele Donald Trump, acordul nuclear între Iran şi marile puteri este "un acord reciproc avantajos", menţionând că acordul poate fi folosit ca o piatră de temelie pentru a dezamorsa tensiunea în regiune.

Citeşte şi: Proteste VIOLENTE la periferia Parisului. Un tânăr a fost VIOLAT de poliţişti - FOTO/VIDEO

"Noul preşedinte american citeşte textul acordului nuclear, dar nu îl poate accepta. El afirmă că acesta este cel mai prost acord din istorie', a afirmat Rouhani, într-un discurs difuzat pe postul de televiziune.

'Acesta este un acord reciproc avantajos. Toată lumea beneficiază de el ...Negocierile în dosarul nuclear pot fi folosite ca un exemplu în alte convorbiri pentru a aduce stabilitatea şi securitatea în regiune', a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.