Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste VIOLENTE la periferia Parisului. Un tânăr a fost VIOLAT de poliţişti - FOTO/VIDEO

Suburbiile pariziene din Seine-Saint-Denis au fost cuprinse noaptea trecută de un val de proteste violente, după ce un tânăr de 22 de ani ar fi fost agresat şi batjocorit de către patru poliţişti, în timpul unui control de rutină.

Maşini incendiate, magazine vandalizate şi un număr impresionant de forţe de ordine. Acestea sunt cuvintele care descriu cel mai mai bine revoltele stradale din noaptea trecută.

Citeşte şi: Primul lider rus care recunoaşte: Ruşii SUNT VINOVAŢI pentru războiul din Ucraina

Protestatarii au folosit petarde, torţe şi sticle incendiare şi au dat foc la tomberoanele de gunoi. Toate acestea după ce un tânăr de culoare, Theo, a fost bătut de poliţişti şi ar fi fost agresat sexual de către aceştia.

Oamenii de pe străzi susţin că poliţiştii şi-au bătut joc de tânărul de culoare, acesta fiind violat cu bastonul folosit de oamenii legii.

"Chiar dacă mii de poliţişti şi fac datoria în mod corespunzător, există un număr prea mare de arestări care se sfârşesc ca adevarăte tragedii pentru mulţi tineri. Imaginea republicii franceze este pătată de aceste evenimente. Trebuie să găseim rapid o soluţie", a declarat Stephane Troussel, un politician socialist, care reprezintă acest arondisment, citat de presa franceză.

Luni dimineaţă, câteva sute de persoane au pornit în marş de la casa victimei până la secţia de poliţie din Aulnay-sous-Bois, informează Le Monde. Participanţii la acest protest paşnic au cântat marseieza şi au strigat sloganuri împotriva poliţiştilor.

Citeşte şi: Trei pescari indieni, declaraţi morţi opt ani mai târziu după atentatele din Mumbai

Theo a fost internat în spital, iar medicii i-au scris pe diagnostic că are nevoie de repaos cel puţin 60 de zile.

Victima pretinde că a fost umilită în mod repetat de către poliţişti. Ei l-au ţinut forţat în dubă, iar apoi în secţie, până când un ofiţer a observat că sângerează puternic.

"A fost la timpul nepotrivit, în locul nepotrivit. I se putea întâmpla oricărui tânăr de culoare", a spus o rudă apropiată pentru BFMTV.

Incidentul a fost filmat de la distanţă de către un martor, iar imaginile au fost publicate de Le Parisien TV.

Cei patru ofiţeri sunt acum anchetaţi, iar unul dintre ei este acuzat de viol. La primele audieri, toţi cei patru au negat acuzaţiile şi au spus că au acţionat conform procedurilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.