Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație șocantă făcută de președintele unei țări din UE: Uniunea Europeană, comparată cu Al Treilea Reich

ue uniunea europeana

Jiri Ovcacek, purtător de cuvânt al preşedintelui Cehiei, a comparat joi Uniunea Europeană cu Al Treilea Reich - Germania condusă de Adolf Hitler, informează Reuters.

Ovcacek a condamnat reglementările europene, menţionând cazul unei băuturi alcoolice din cartofi, produsă în Cehia, care nu poate fi denumită "rom", deoarece UE prevede că romul este făcut din trestie de zahăr. Citând pe Facebook un articol de pe un site web ceh pe această temă, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Milos Zeman a adăugat comentariul: "Imperiul a decis că în protectorat nu se va mai putea bea tuzemak" ("romul" ceh - n. red.).

Citește și: Decizie ISTORICĂ în Siria. Un creștin a fost ales președinte al Parlamentului

Pentru cehi, termenul "imperiu" se referă de multe ori la Reich-ul nazist, care a numit Cehia "protectorat" în timpul celui de-al doilea război mondial, arată Reuters.

Solicitat să se explice, Ovcacek a declarat că exprimarea sa este justificată deoarece "arată insensibilitatea absolută a Comisiei Europene", anunță Agerpres.

Preşedintele Zeman se prezintă ca pro-european şi adept al unei Uniuni Europene federale, dar a adoptat uneori puncte de vedere pro-ruse şi împotriva imigraţiei şi a consolidat relaţiile cu China, spre deosebire de predecesorul său, Vaclav Havel, cunoscut ca pro-occidental şi apărător al drepturilor omului. Purtătorul său de cuvânt, Jiri Ovcacek, a mai provocat controverse la Praga şi în trecut, prin ieşiri împotriva premierului Bohuslav Sobotka, a unor miniştri şi a presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.