Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video – Declarație terifiantă făcută acum un an de Vladimir Putin despre un posibil război: 'Ar însemna sfârșitul civilizației noastre'

rbth.com
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat în ianuarie 2021, la Forumul de la Davos, că lumea riscă un conflict de tipul ‘toți împotriva tuturor’ dacă problemele de dezvoltare globală nu sunt abordate, aminteşte Financial Times, relatează blacknews.ro. Putin a salutat la acea vreme acordul său cu președintele american Joe Biden de a prelungi Tratatul ‘New Start’ care limitează numărul de focoase nucleare deținute de ambele țări, ca „un pas în direcția corectă”, dar a spus că „controversele cresc în spirală”.

„Există șansa de a face față unui adevărat eșec în dezvoltarea globală, care este plină de o luptă a tuturor împotriva tuturor și de încercări de a rezolva controversele care se profilează prin căutarea de inamici interni și externi”, a spus Putin într-un discurs la o conferință video pentru participanți. „Situația s-ar putea dezvolta în mod imprevizibil și incontrolabil. Cu siguranță se va întâmpla dacă nu se face nimic pentru a preveni acest lucru.

Desigur, sper că un conflict global atât de fierbinte este imposibil în principiu acum. Chiar așa sper. Ar însemna sfârșitul civilizației noastre.”

Tema distrugerii globale și a unui potențial al treilea război mondial a devenit una comună în discursurile de politică externă ale lui Putin din ultimii ani. Discursul său de la Davos nu a inclus referiri la noi arme dezvoltate de Rusia, cum ar fi o rachetă nucleară hipersonică și o torpilă cu arme nucleare cu rază lungă de acțiune, cu care se laudă adesea când se adresează publicului din ţara sa.

Vezi și: Revolta Occidentului împotriva Rusiei: harta sancțiunilor după invadarea Ucrainei

De asemenea, Putin a pus la îndoială puterea giganților tehnologici, făcând o referire clară la rolul jucat de companiile de social media în ultimele alegeri din SUA și consecințele acestora. „Aceștia nu mai sunt doar giganți economici. În unele zone, ei concurează deja de facto cu statul”, a spus Putin. „Societatea are dreptul să se întrebe în ce măsură un astfel de monopol comercial corespunde interesului public?”

Vezi și: Marele mister dezvăluit de la Moscova: pe ce principiu s-au bazat rușii când au invadat Ucraina .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.