Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație uluitoare! Xi Jinping este dispus să coopereze cu SUA în interes reciproc

The New York Times
Xi Jinping Congres

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat că ţara sa este dispusă să coopereze cu SUA pentru a găsi modalităţi de convieţuire avantajoase pentru ambele părţi, transmite joi televiziunea de stat CCTV, preluată de Reuters, scrie AGERPRES.

Ca mari puteri, China şi Statele Unite trebuie să îşi dezvolte comunicarea şi cooperarea, contribuind astfel la stabilitatea globală, a afirmat Xi într-un mesaj transmis miercuri la gala Comitetului Naţional pentru relaţiile chino-americane.

Washingtonul şi Beijingul sunt în dezacord în privinţa politicii chineze faţă de Taiwan, în legătură cu relaţiile Chinei cu Rusia, iar mai recent, în problema eforturilor americane de a împiedica producătorii de semiconductori să vândă tehnologii companiilor chineze, reaminteşte Reuters.

China a fost iritată recent de o serie de vizite ale unor oficialităţi americane în Taiwan şi a acuzat SUA că transmite "semnale periculoase" către Taipei.

Xi şi-a asigurat recent al treilea mandat la conducerea Partidului Comunist Chinez - un eveniment fără precedent pentru regimul care controlează a doua economie a lumii. El a condamnat amestecul străin în Taiwan şi a avertizat recent că China nu va renunţa niciodată la dreptul de a face uz de forţă în insula independentă de facto, dar revendicată de Beijing

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.