Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declaraţii HALUCINANTE ale unui înalt oficial turc: Ultimele seisme, provocate de puteri ostile

Primarul Ankarei, Melih Gökçek, şi-a exprimat marţi temerea că puteri ostile Turciei ar fi declanşat artificial cutremure pentru a afecta economia ţării, unde au avut loc mai multe seisme în ultimele zile, transmite AFP, conform agerpres.

"S-a produs astăzi un seism puternic în Dardanele (nord-vest) (...) Am făcut cercetări (...) Se pare că există o navă de cercetare seismică în zonă", a scris pe Twitter Melih Gökçek, recunoscut în Turcia pentru teoriile sale alambicate.

Citeşte şi: Primul lider rus care recunoaşte: Ruşii SUNT VINOVAŢI pentru războiul din Ucraina

"Trebuie stabilit de urgenţă obiectul cercetărilor acestei nave şi cărei ţări îi aparţine", a adăugat primarul capitalei Turciei. "Puţin contează ce ar spune unii. Eu am temeri serioase că un cutremur ar putea fi declanşat în mod artificial", a mai scris el.

Primar al capitalei turce din 1994, Melih Gökçek îşi răsplăteşte cu regularitate cei 3,7 milioane de abonaţi pe Twitter cu declaraţii tranşante.

Ultima sa afirmaţie a fost primită cu consternare de numeroşi internauţi turci, în timp ce alţii s-au alarmat.

Două seisme cu magnitudinea de 5,3 grade şi, respectiv, 5,2 grade au lovit luni şi marţi regiunea Canakkale, situată în nord-estul Turciei la nivelul Strâmtorii Dardanele, conform Agenţiei turce de gestionare a situaţiilor de urgenţă (AFAD).

Citeşte şi: Proteste VIOLENTE la periferia Parisului. Un tânăr a fost VIOLAT de poliţişti - FOTO/VIDEO

"Unii, în acest moment, vor să dea o lovitură Turciei, să slăbească economia Turciei provocând un seism în apropierea Istanbulului", a precizat Melih Gökçek pe Twitter.

Turcia este plasată pe mari falii seismice şi este cu regularitate lovită de cutremure. În 1999, două seisme puternice au devastat zone extrem de populate din nord-vestul ţării, în special Istanbulul, făcând 20.000 de morţi.

Ca măsură de precauţie, Melih Gökçek a făcut apel "la plasarea sub supraveghere a tuturor submarinelor şi navelor echipate cu aparate mari în împrejurimile Istanbulului, în Marmara şi Dardanele".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.