Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declaraţii uluitoare despre atacatorul din Paris: Ce spune tatăl teroristului

atentate paris atentat

Declaraţii uluitoare despre atacatorul din Paris. Omar Abaaoud, tatăl lui Abdelhamid, jihadistul belgian ucis miercuri în timpul unui asalt al poliţiei franceze în Saint-Denis şi unul dintre presupuşii organizatori ai atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, 'regretă că fiul său nu a fost capturat viu', a declarat vineri avocatul său, informează Agerpres.

'El ar fi vrut ca Abdelhamid să fie interogat pentru a înţelege de ce a ajuns la o asemenea derivă', a declarat Nathalie Gallant în faţa câtorva jurnalişti la palatul de justiţie din Bruxelles.

Avocata a precizat că l-a întrebat pe clientul său dacă ar vrea să-i recupereze trupul neînsufleţit, însă acesta din urmă 'nu i-a cerut să facă demersuri în acest sens'.

Aflat în prezent în Maroc, 'într-o depresie profundă', Omar Abaaoud i-a cerut în schimb avocatei sale 'să ia legătura cu autorităţile franceze' pentru a obţine veşti despre un alt fiu al său, Younes, 15 ani, pe care Abdelhamid l-a dus în Siria, la începutul lui 2014, 'pentru a afla dacă el mai este în viaţă', a explicat aceasta.

'Clientul meu este extrem de calm, el se aştepta ca aceasta să se termine rău. El nu are decât revoltă şi furie împotriva fiului său (Abdelhamid), nu-i găseşte şi nici nu-i caută vreo scuză', a spus Gallant.

Abaaoud, supranumit 'Abou Omar al-Baljiki' ('belgianul' în arabă), a fost 'identificat în mod oficial' joi, cadavrul său fiind descoperit în imobilul luat cu asalt de forţele antitero în Saint-Denis, o suburbie a Parisului, a anunţat justiţia franceză.

Potrivit ministrului de interne francez Bernard Cazeneuve, în afara atacurilor de la Paris în care au murit 129 de oameni, Abdelhamid Abaaoud, a fost implicat în patru din şase atentate, evitate sau dejucate de serviciile franceze începând din primăvara lui 2015

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.