Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declic lansează petiția 'Fără privilegii pentru parlamentari în plină pandemie!': Camera Deputaților și Senatul, somate să nu mai abuzeze de testele rapide

camera deputatilor plen

Declic anunță petiția „Fără privilegii pentru parlamentari în plină pandemie!”, în care cere președinților Camerei Deputaților și Senatului să nu folosească inutil teste pentru depistarea coronavirusului, la ședința de investire a noului Guvern, potrivit Mediafax.

În petiția adresată lui Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, și lui Titus Corlățean, președinte interimar al Senatului, semnatarii cer ca pentru ședința de investire a noului Guvern să nu se folosească inutil teste pentru depistarea infectării parlamentarilor cu coronavirus și a materialelor de protecție (măști, mânuși, combinezoane) pentru echiparea parlamentarilor.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

„Parlamentarii nu pot beneficia de tratament preferențial și nici de privilegii care i-ar situa deasupra legii și cetățenilor obișnuiți. De ce este important? 470 de măști, 470 de perechi de mănuși și 470 de combinezoane medicale se pregătesc pentru ca parlamentarii să le îmbrace la votul de învestitură al Guvernului. Aceste echipamente sunt critice pentru protecția personalului medical aflat în prima linie de contact cu bolnavii. Acestea ar putea echipa 470 de medici, asistente sau infirmieri”, scriu semnatarii.

Potrivit acestora, consumarea de teste pentru depistarea coronavirus în rândul parlamentarilor i-ar priva pe cei care chiar au nevoie de diagnosticare.

Petiția are, la această oră, 6.542 de semnături din 10.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.