Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decret semnat de Volodimir Zelenski: 35 de oficiali ruși, în frunte cu Vladimir Putin, au fost incluși pe o listă cu sancțiuni

pbs.twimg.com
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat joi un decret prin care se impune sancțiuni personale președintelui rus Vladimir Putin și altor înalți oficiali de la Moscova, relatează presa ucraineană.

Lista persoanelor împotriva cărora au fost impuse sancțiuni a inclus toți membrii guvernului rus și ai Consiliului de Securitate, inclusiv secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrushev, ministrul apărării Serghei Șoigu, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, dar și purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. În total, decretul ucrainean vizează 35 de oficiali ruși.

Sancțiunile includ interdicții de intrare în Ucraina, revocarea vizelor și a permiselor, interzicerea aeronavelor lor în spațiul aerian ucrainean, privarea de premii de stat ale Ucrainei, revocarea tuturor licențelor și permiselor eliberate, blocarea activelor financiare și interzicerea transportului proprietății.

Zelenski mai a semnat un decret care impune sancțiuni universităților ruse și conducătorilor acestora. Lista include Universitatea de Stat din Moscova, numită după MV Lomonosov, Universitatea Tehnică de Stat din Moscova NE Bauman, Universitatea de Stat din Sankt Petersburg și Școala Superioară de Economie a Universității Naționale de Cercetare. În total, 236 de universități rusești au fost incluse pe listă.

De asemenea, instituțiile de învățământ, de cultură și de stat ucrainene trebuie să rupă toate legăturile și acordurile încheiate cu universitățile ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.