Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEFINITIV Cătălin Cherecheș candidează din pușcărie: Cererea de eliberare a fost REFUZATĂ

Catalin-Chereches-contract-300x225

Cătălin Cherecheş, primarul suspendat al municipiului Baia Mare, rămâne în arest! Decizia aparține magistraților de la Curtea de Apel Cluj. Judecătorii  au respins contestaţia depusă de avocaţii acestuia în urma deciziei luate de Tribunalul Maramureş.

Cherecheș candidează duminică, din pușcărie, la alegerile locale pentru un nou mandat de primar, iar conform sondajelor sigur va câștiga. Cherecheș ar fi creditat cu 80% din preferințele celor care vor merge la vot.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada martie - septembrie 2015, Cătălin Cherecheş, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, pentru susţinerea financiară a Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare şi implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul Local în acest sens, a pretins şi primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât şi prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.

Citește și: Razvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea: Cand veti merge la vot, sa nu va alunece stampila din greseala pe numele meu

"În perioada imediat următoare, Cătălin Cherecheş, pentru a propune Consiliului Local al municipiului Baia Mare susţinerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunţătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială, operaţiune care nu s-a mai finalizat. La 14 aprilie, edilul i-a solicitat denunţătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului", susţin procurorii.

DNA precizează că, în legătură cu modalitatea de remitere a sumei de bani pretinse, la 22 aprilie, Cherecheş i-a transmis denunţătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 şi 30.000 lei, iar acesta s-a conformat.

Citește și: Problema de clasa II-a la care părinții nu știu să răspundă

"În acelaşi context, la 26 aprilie, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra lui Cherecheş fiind găsită suma de 25.000 lei. Anterior, la 25 aprilie, la solicitarea inculpatului, din aceeaşi sumă pretinsă cu titlu de mită, denunţătorul a remis unui apropiat al primarului suma de 5.000 euro în contul unei datorii", au reţinut anchetatorii.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin lui Cătălin Cherecheş, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş.

Citește și: Cum își lasă pușcăriașii gravide iubitele: Le trimit pixuri pline cu spermă pentru FIV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.