Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEFINITIV Un important lider PNL a fost CONDAMNAT la aproape 6 ani de PUȘCĂRIE: Episcopul din dosarul lui a fost ACHITAT

penitenciare.info
penitenciar puscarie info

Fostul primar al Beiușului, Adrian Domocoș, de la PNL, a fost condamnat definitiv, de Instanța supremă, la 5 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție legate de concesionarea unui teren al Episcopiei greco-catolice Oradea. Episcopul Virgil Bercea a fost achitat.

Pedeapsa fostului edil, Adrian Domocoș, a fost diminuată în apel, de la 7 ani cu executare, pronunțată pe fond de Curtea de Apel Oradea, la 5 ani și 8 luni. În același dosar, episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost achitat.

Citește și: Băsescu le da o lovitură de proporții! Liderii Opoziției sunt în corzi

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au contopit pedepsele aplicate lui Adrian Domocoș în această cauză cu pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare alt dosar, în care fostul edil fusese condamnat în 2016.

„Contopeşte pedepsele principale aplicate în prezenta cauză (...) cu pedepsele de 1 ani şi 10 luni închisoare şi 9 luni închisoare aplicate prin sentinţa penală (...) urmând ca inculpatul Domocoş Adrian Nicolae să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 3 ani şi 2 luni închisoare, în final pedeapsa rezultantă fiind de 5 ani şi 8 luni închisoare”, se arată în minuta deciziei definitive pronunțate de ÎCCJ.

Citește și: Emil Boc a fost audiat! Despre ce dosar este vorba

În schimb, Instanța supremă a menținut decizia de achitare a instanței de fond pronunțată în cazul episcopului greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2011-2014 primarul Adrian Domocoș a pretins și primit de la o persoană din conducerea Bisericii Greco-Catolice Beiuș un imobil, proprietatea bisericii, cu titlu de concesiune pentru o perioadă de 29 ani, în favoarea unei societăți comerciale, SC Alge Dom Com SRL Beiuș, controlată de primar.

Citește și: Olguța, dezvăluire de proporții! De cine a fost blocată legea pensiilor

În schimbul concesiunii, edilul a promis că va ajuta și va susține interesele Bisericii Greco — Catolice pe raza sa de competență, în sensul că: îi va asigura protecție și o va favoriza, prin neîndeplinirea atribuțiilor de primar; va sprijini Biserica să beneficieze în continuare de scutiri de impozite pentru clădirile proprietatea unității de cult, situate pe raza orașului Beiuș; nu va aplică sancțiuni contravenționale pentru fațadele deteriorate ale clădirilor proprietatea acesteia.

De asemenea, în perioada iunie-august 2014, primarul a pretins și primit de la reprezentanții Episcopiei, Virgil Bercea și Mircea Constantin, un imobil, proprietatea bisericii, printr-un contract de parteneriat pe o perioadă de 25+5 ani, în favoarea aceleiași societăți comerciale pe care o controla. De data aceasta, primarul a promis că va elibera o autorizație de funcționare pentru un magazin de comercializare a peștelui, aflat în proprietatea Episcopiei.

Citește și: Detalii neștiute scoase la suprafață: Avere uriașă pentru noua șefă CSM! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.