Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daimler anunță RESTRUCTURĂRI după ce profitul companiei a SCĂZUT drastic

profit.ro
daimler

Producătorul de maşini şi camioane Daimler AG a anunţat joi că va restructura conducerile portofoliilor de finanţe, producţie şi dezvoltare, pentru a elimina dublarea funcţiilor la nivelul diviziei Mercedes-Benz şi a grupului Daimler, transmit Bloomberg şi Reuters, conform Agerpres.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Mircea Beuran, primele DECLARAȚII la Tribunalul București, unde a CONTESTAT arestul la domiciliu

 

Ca rezultat, de la 1 aprilie directorul financiar al Daimler, Harald Wilhelm, va prelua responsabilitatea de şef financiar la Mercedes-Benz, iar directorul financiar al Mercedes-Benz, Frank Lindenberg, va părăsi compania.

Wolf-Dieter Kurz se va ocupa de strategia legată de produse la Mercedes-Benz Cars. El este în prezent responsabil de proiectele de producţie.

Şeful Daimler, Ola Kaellenius, va prelua responsabilitatea diviziei Mercedes Vans de la Wilfried Porth, care îşi va păstra funcţia de director de resurse umane, a informat Daimler.

Săptămâna trecută, Daimler a anunţat o reducere semnificativă a dividendelor pentru anul 2019, după ce profitul său net anual s-a redus cu aproape două treimi afectat de măsurile de restructurare şi problemele în justiţie cu motoarele diesel.

Daimler a informat că în 2019 profitul său net s-a redus la 2,7 miliarde euro, de la 7,6 miliarde euro în 2018, în timp ce profitul operaţional a scăzut până la 4,3 miliarde euro, de la 11,1 miliarde euro în 2018. Această scădere a avut loc în pofida faptului că vânzările de autoturisme marca Mercedes au atins un nivel record în 2019, ceea ce i-a permit grupului german să îşi păstreze coroana de cel mai mare producător mondial de automobile premium.

În consecinţă, grupul german a decis să reducă dividendele până la 0,90 euro pe acţiune pentru anul 2019 de la 3,25 euro pe acţiune în exerciţiul precedent.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.