Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delegație din Indonezia, în vizită la Consiliul Județean Maramureș

CJ Maramures
delegatie indonezia in maramures

Vicepreședintele Doru Alexandru Lazăr s-a întâlnit la Consiliul Județean Maramureș cu o delegație din Republica Indonezia în cadrul cooperării cultural-educaționale desfășurate de Palatul Copiilor din Baia Mare condus de directorul dr. Ion Iuga.

Delegația s-a arătat impresionată de primirea călduroasă din Maramureș și a propus o serie de cooperări cu Județul Maramureș, pe mai multe paliere, începând de la schimburi culturale, la turism și proiecte în domeniul antreprenoriatului, cu sfere de interes în zona industriei textile.

Colaborarea Palatului Copiilor din Baia Mare cu reprezentanții indonezieni a demarat în urmă cu trei ani, când s-au pus bazele unui acord de cooperare în domeniul cultural cu asociația Nora Asri din Indonezia.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Doru Lazăr, a salutat interesul reprezentanților indonezieni pentru Maramureș și activitățile culturale desfășurate până acum, menite să aducă primele tatonări în conturarea unor relații de cooperare între Maramureș și provincia Sumatra de Sud.

Discuțiile au reliefat importanța schimburilor culturale și transferul de expertiză în domeniul turismului ce poate fi realizat între cele două părți, cât și importanța deschiderii unor inițiative în domeniul economic și al conservării patrimoniului cultural.

„În baza cooperărilor incipiente derulate de conducerea Palatului Copiilor și a sprijinului financiar oferit de Județul Maramureș pentru activitățile culturale ne dorim dezvoltarea de noi proiecte comune pentru promovarea turismului și culturii în Indonezia, dar și familiarizarea cu cultura indoneziană ca parte a patrimoniului cultural mondial,” a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

Asistentul Guvernatorului pentru afaceri guvernamentale, Edward Candra, s-a declarat interesat de strângerea relațiilor dintre Maramureș și Provincia Sumatra de Sud cu intenția de a propune administrației maramureșene o serie de proiecte comune destinate dezvoltării turismului din cele două regiuni și atragerea de investiții în domeniul industriei textile și a produselor tradiționale.

Reprezentanții indonezieni s-au întâlnit în a doua parte a zilei cu reprezentanții instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Maramureș, ai Camerei de Comerț și Industrie din Maramureș și ai Organizației de Management a Destinației pentru a identifica împreună puncte comune de colaborare și dezvoltarea de parteneriate cu Indonezia.

Delegația a fost compusă din Amanah Asri - director în Ministerul Afacerilor Interne pe domeniul Arte, Economie, Social și Cultură, Edward Candra - asistentul Guvernatorului pentru afaceri guvernamentale a Provinciei Sumatra de Sud, Mega Nugraha – secretar în departamentul de Turism și Cultură a Provinciei Sumatra de Sud, Vita Sandra – șefa departamentului Promovarea Culturală și Turism a Provinciei Sumatra de Sud. Cahyo Sulistyaningih – șefa Departamentului Cultură și Educație a Provinciei Sumatra de Sud și Asmawaty Diana Djahri Agung - expert cultural în Departamentul de Cultură și Turism a Provinciei Sumatra de Sud.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.