Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delfinariul din Constanţa va fi extins; investiţia este de 5,6 milioane de euro, iar 70 la sută din această sumă va fi dată de Ministerul Turismului

captura Youtube
protest delfinariu Constanta

Delfinariul din Constanţa va fi extins, investiţia fiind de 5,6 milioane de euro, iar 70 la sută din această sumă va fi dată de Ministerul Turismului, restul fiind de la Consiliul Judeţean. Lucrările vor dura doi ani, anunță news.ro.

Contractul de finanţare pentru proiectul "Extinderea Delfinariului, municipiul Constanţa" a fost semnat, miercuri, la Constanţa, de preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Horia Ţuţuianu, şi de ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Citește și: Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri! Legatura dintre PSD și interlopii din Olt

"Astăzi vom semna un proiect de finanţare a Delfinariului, un punct de atracţie turistic important pentru litoralul românesc. Îmi doresc foarte mult ca aceste investiţii să continue în special aici pe litoral, să reuşim ca împreună să definitivăm toată documentaţia pentru un nou acvariu care cu siguranţă va veni în sprijinul dumneavoastră de a atrage cât mai mulţi turişti pe litoral”, a declarat Bogdan Trif.

Preşedintele CJ Constanţa a spus că era nevoie de o asemenea investiţie, având în vedere că numărul turiştilor care vizitează Delfinariul creşte de la an la an.

"Numai în 2018 au fost peste 626.000 de turişti la Delfinariu şi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. În 2015 şi 2016 era undeva la 100.000 de turişti. An de an a crescut numărul de turişti. La 1 iulie 2019 deja sunt 5-8 la sută mai mulţi turişti comparativ cu 2018”, a explicat Marius Horia Ţuţuianu.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Cu ăștia nu se mai poate, desființați și reînființați, dar reangajați doar unii

În cadrul acestui proiect va fi realizat un bazin de antrenamente de aproximativ 600 de metri pătraţi, care va fi dotat cu o platformă de eşuare dublă (pentru doi delfini) şi va prezenta particularităţi specifice mediului natural, creând astfel condiţii de tip lagunar, inclusiv o zonă cu porţiune nisipoasă.

De asemenea, va fi făcută şi o staţie de filtre şi una de pompare pentru menţinerea calităţii apei, dar şi un sediu administrativ în care vor fi camere pentru antrenori, pentru prepararea hranei delfinilor, magazie, vestiare cu duşuri.

Ţuţuianu a mai spus că proiectul are o valoare de 5,6 milioane de euro, 70 la sută din această sumă fiind suportată de către ministerul Turismului, iar restul de Consiliul Judeţean Constanţa.

Citește și: Familia Alexandrei a luat decizia! Anunț facut de Alexandru Cumpănașu

Durata proiectului este de 24 de luni de la data ordinului de începere a execuţiei lucrărilor, în prezent desfăşurându-se procedura de achiziţie publică.

Pe durata lucrărilor, spectacolele cu delfini vor avea loc în bazinul mic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.