Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delfini eşuaţi: Franţa trebuie să închidă zonele de pescuit din Atlantic

Telegram
delfini

Guvernul francez va trebui să închidă anumite zone de pescuit din Atlantic în termen de şase luni pentru a garanta conservarea delfinilor, a ordonat luni cea mai înaltă instanţă administrativă a ţării, Consiliul de Stat, informează AFP.

Zona în cauză, unde este vorba de "limitarea capturării accidentale de cetacee mici", este Golful Biscaya, care se întinde, la vest de Franţa, de la coasta de nord a Spaniei până în Bretania, informează Agerpres.

"Dispozitivele de descurajare acustică" montate pe navele de pescuit "nu garantează o stare de conservare favorabilă pentru speciile de cetacee mici", dintre care două, delfinul comun şi marsuinul comun, sunt ameninţate cu dispariţia, "cel puţin la nivel regional", indică Consiliul de Stat.

Căci numărul deceselor de delfini ca urmare a capturilor accidentale în Golful Biscaya "depăşeşte în fiecare an limita maximă pentru a asigura o stare de conservare favorabilă în Atlanticul de Nord-Est", a adăugat acesta.

De asemenea, "sistemul de monitorizare a capturilor accidentale pus în aplicare rămâne insuficient pentru a cunoaşte cu mai multă precizie amploarea acestora", mai notează Consiliul, ordonând măsuri suplimentare "pentru a permite o estimare mai precisă a numărului de capturi anuale de cetacee mici".

În ultimele luni eşuările de delfini s-au înmulţit pe plajele de pe coasta atlantică a Franţei, cel puţin 910 fiind înregistrate în această iarnă, potrivit ultimului bilanţ efectuat de observatorul oceanografic Pelagis.

În majoritatea cazurilor, aceşti delfini morţi prezintă urme de capturare cu echipamente de pescuit.

Un recurs, aflat la originea deciziei Consiliului de Stat, fusese depus în 2021 în comun de France Nature environnement (FNE), Sea Shepherd France şi asociaţia pentru apărarea mediilor acvatice (DMA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.